Το άγχος υπάρχει έντονα στην καθημερινότητά μας και το ποσοστό των ανθρώπων που ταλαιπωρείται από αυτό, είτε σε μεγάλο είτε σε μικρό βαθμό, κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Όταν είμαστε στρεσαρισμένοι, είναι συχνό φαινόμενο να μένουμε στο σπίτι μας, μη έχοντας καμία διάθεση για τίποτα, και να παραγγένουμε junk food.
Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, ισχυρίστηκε πως η κατανάλωση μπέργκερ, σαμόσα και γενικότερα junk food τείνει να αυξάνει το επίπεδο του άγχους, όταν διανύουμε μια περίοδο με έντονο στρες. Μετά από τεστ που έγιναν σε ζώα, παρατηρήθηκε ότι μια διατροφή υψηλή σε λιπαρά διαταράσσει τα βακτήρια του εντέρου και αλλάζει τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου με τρόπο που προκαλεί άγχος.
Τα ευρήματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Biological Research, υποστηρίζουν ότι το να τρώμε λιπαρές τροφές μπορεί προσωρινά να μας χαρίσει μια απόλαυση, όμως, εν τέλει, επιδρά αρνητικά στην ψυχική υγεία μας, δημιουργώντας μας περισσότερο άγχος.
Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr