Sofmedica: Γιορτάζει 30 χρόνια καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sofmedica: Γιορτάζει 30 χρόνια καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
Tριάντα χρόνια καινοτομίας στη φροντίδα των ασθενών, γιορτάζει φέτος ο Όμιλος SOFMEDICA «μεταμορφώνοντας τον χώρο της Υγειονομικής Περίθαλψης στη ΝΑ Ευρώπη» και συνεχίζει «να αποτελεί φάρο για τον μετασχηματισμό του τομέα ειδίκευσής του σε έξι ευρωπαϊκές χώρες: Ρουμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Κύπρο και Κροατία» όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της.

Tριάντα χρόνια καινοτομίας στη φροντίδα των ασθενών, γιορτάζει φέτος ο Όμιλος SOFMEDICA «μεταμορφώνοντας τον χώρο της Υγειονομικής Περίθαλψης στη ΝΑ Ευρώπη» και συνεχίζει «να αποτελεί φάρο για τον μετασχηματισμό του τομέα ειδίκευσής του σε έξι ευρωπαϊκές χώρες: Ρουμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Κύπρο και Κροατία» όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της.

«Εστιάζοντας στην έγκαιρη και ακριβή διάγνωση απειλητικών για τη ζωή ασθενειών, αλλά και τη θεραπεία τους μέσω των πιο προηγμένων χειρουργικών τεχνικών, ο Όμιλος SOFMEDICA στοχεύει διαρκώς να δίνει προτεραιότητα σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία: τους ασθενείς και την ποιότητα ζωής τους.
Από την ίδρυσή του, ο Οργανισμός έχει επενδύσει περισσότερα από 55 εκατομμύρια ευρώ στις χώρες δραστηριοποίησής του, ενώ ο κύκλος εργασιών του εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 70 εκατομμύρια ευρώ για το 2024» τονίζεται.

«Έχει εδραιώσει τη θέση του ως πρωτοπόρος στον Κλάδο, δημιουργώντας ένα ολόκληρο οικοσύστημα στην υπηρεσία των επαγγελματιών υγείας, μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, της εισαγωγής κορυφαίων προϊόντων ιατροτεχνολογίας, αλλά και της δημιουργίας πρότυπων ακινήτων για ιατρική χρήση. Αυτή η ολιστική προσέγγιση έχει επιτρέψει στον Όμιλο να επιτύχει πολυάριθμες ιατρικές «πρωτιές» στην εισαγωγή νέων θεραπειών, όπως η κατ’ οίκον αιμοκάθαρση, οι συσκευές υποβοήθησης αριστερής κοιλίας (τεχνητή καρδιά), η ρομποτικά υποβοηθούμενη χειρουργική, η κάψουλα βιντεοενδοσκόπησης και η αντικατάσταση βαλβίδων με καθετήρα. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα επιτεύγματα που επισφραγίζουν τη δέσμευση του Ομίλου να καταστήσει τις προηγμένες ιατρικές λύσεις προσβάσιμες ακόμη και στους πιο απομακρυσμένους ασθενείς στην Ευρώπη» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Περαιτέρω, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος έχει επενδύσει περισσότερα από 7 εκατομμύρια ευρώ, αποκλειστικά για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των επαγγελματιών υγείας, επιβεβαιώνοντας την αποστολή του να προάγει τα πρότυπα του Κλάδου και να εξοπλίζει τους επαγγελματίες με τα εργαλεία και τις γνώσεις που χρειάζονται για να διαπρέψουν σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο.
Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ο Όμιλος SOFMEDICA θα εστιάσει σε ψηφιακές καινοτομίες στον χώρο της υγείας, αναπτύσσοντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, βελτιστοποιώντας τις χειρουργικές αίθουσες και ενσωματώνοντας γενετικές διαγνώσεις στα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Με λύσεις σε όλο το φάσμα των αναγκών των επαγγελματιών και των ασθενών, από την έγκαιρη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία, και μέσω στρατηγικών συνεργασιών, ο Όμιλος θα συνεχίσει απρόσκοπτα να ενισχύει το θετικό του αποτύπωμα και να δημιουργεί νέα πρότυπα στη σύγχρονη παροχή υγειονομικής περίθαλψης.

Με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων του Ομίλου SOFMEDICA, ο Γεώργιος Σοφιανός, Διευθύνων Σύμβουλος, δήλωσε σχετικά: «Καθώς ο Όμιλος φτάνει σε αυτό το σημαντικό ορόσημο, επιθυμεί να εκφράσει βαθιά ευγνωμοσύνη σε όλους όσους έχουν συμβάλει στο ταξίδι του, τους συνεργάτες, το ανθρώπινο δυναμικό του και τους πελάτες του. Κάθε σημαντικό βήμα προόδου ήταν το αποτέλεσμα συλλογικού οράματος και προσπάθειας, ενώ καμία επιτυχία των τελευταίων 30 ετών δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία εκείνων που μοιράζονται την αποστολή μας. Ο Όμιλος SOFMEDICA πιστεύει ακράδαντα ότι η πραγματική μεταμόρφωση της υγειονομικής περίθαλψης συμβαίνει εκεί όπου η τεχνολογία, η εκπαίδευση και ο ανθρώπινος παράγοντας διασταυρώνονται. Αυτό που ξεκίνησε ως όραμα, να διευκολύνουμε την πρόσβαση σε καινοτόμες τεχνολογίες ιατρικής, έχει σήμερα εξελιχθεί σε αποστολή να μεταμορφώσουμε την παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε όλη τη ΝΑ Ευρώπη. Καθώς κοιτάμε πίσω, τείνουμε να μετράμε την επιτυχία μας όχι τόσο από τις τεχνολογίες που έχουμε εισαγάγει, αλλά από τις ζωές των ανθρώπων –επαγγελματιών υγείας και ασθενών– που έχουμε αγγίξει».

Αναφορικά με τις μελλοντικές προοπτικές του Ομίλου, ο κ. Σοφιανός τόνισε: «Βλέπουμε το μέλλον ως μια εποχή όπου οι ψηφιακές και ρομποτικές λύσεις θα εξελιχθούν από καινοτόμες διαδρομές σε πρότυπα φροντίδας, επιταχύνοντας την πρόσβαση σε σωτήριες προγνώσεις, διαγνώσεις και θεραπείες. Στο πλαίσιο αυτών των εξελίξεων, στοχεύουμε όχι μόνο να παρέχουμε την κορυφαία τεχνολογία αιχμής, αλλά να μεταμορφώσουμε ολόκληρο το οικοσύστημα υγειονομικής περίθαλψης, ενδυναμώνοντας τους επαγγελματίες και αναβαθμίζοντας το επίπεδο φροντίδας χιλιάδων ασθενών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider