Χρηματιστήριο: Νέες πιέσεις σε τράπεζες και blue chips

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Νέες πιέσεις σε τράπεζες και blue chips
Κόντρα στο διεθνές ρεύμα το Χρηματιστήριο. Νέες απώλειες σε τράπεζες και blue chips.

Τελ. ενημέρωση 13:35

«Κουτσή» εβδομάδα αναμένεται και η τρέχουσα, με το Χρηματιστήριο να επιστρέφερει στη δράση μετά τη χθεσινή απουσία, τη στιγμή που μεγάλες διεθνείς αγορές και δη η Wall Street θα κατεβάσει συναλλακτικούς ρυθμούς λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Η σταδιακή απουσία των ξένων στις επόμενες συνεδριάσεις θα επηρεάσουν και το Χρηματιστήριο που ήδη κατεβάζει σταδιακά ρυθμούς και τζίρους. Βέβαια στο επιχειρηματικό οι διεργασίες καλούν κρατούν σε διάφορα επίπεδα και πιθανώς μετά το Πάσχα των Καθολικών και από τις αρχές Απριλίου να υπάρξουν εξελίξεις ιδιαίτερα θετικές.

Όπως σημειώνει ο Η. Ζαχαράκης της Fast Finance, «το rotation είναι λογικό να υπάρχει με τα ΕΛΠΕ να είναι το νέο γράφημα που φαίνεται να κάνει την διαφορά για το επόμενο διάστημα μιας και κατάφερε να ανοίξει τον δρόμο με στόχευση διψήφιο νούμερο. Μπροστά μας σίγουρα έχουμε και νέο Placement που όλα δείχνουν ότι θα γίνει σε αισθητά υψηλότερα επίπεδα από το προηγούμενο. Στο ταμπλό υπάρχουν συστηματικοί αγοραστές που δεν βιάζονται. Από την άλλη η ΕΥΔΑΠ ξύπνησε από τον λήθαργο και το 550 επίπεδο που είχαμε τονίσει ότι έχει ενδιαφέρον contrarian. Ο τίτλος είναι σίγουρα φτηνός αλλά η δημόσιος χαρακτήρας του δεν αφήνει εύκολα να το ακολουθήσουν αρκετοί. Από την άλλη αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι ψάχνουν φτηνές αποτιμήσεις δεν θα ψάξουν διέξοδο σε αυτή μιας και φαντάζει ιδιαιτέρως φτηνή έναντι άλλων».

Η εβδομάδα που ακολουθεί έχει μόνο 3 συνεδριάσεις μιας και το Ελληνικό χρηματιστήριο έχει ακόμα ένα 4τραήμερο λόγω καθολικού Πάσχα. Συμπτωματικά την Πέμπτη είναι και η τελευταία συνεδρίαση του μήνα θυμίζοντας ότι ο Φεβρουάριος είχε κλείσει στις 1.424 μονάδες. Οι τζίροι αναμένονται σε χαμηλά επίπεδα, με τις ειδήσεις να είναι και ελάχιστες. Οπότε αν έχουμε κάποιες σημαντικές αλλαγές θεωρητικά θα τις δούμε από την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, την εκ νέου κάλυψη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών ξεκινά η Bank of America, έχοντας για αρχή μια πιο ισορροπημένη άποψη για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, θέτοντας σύσταση «buy» για τις δύο εξ αυτών και σύσταση «underperform» (υποαπόδοση) για τις άλλες δύο.

Από την άλλη, τα ισχυρά μακροοικονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, η ευνοϊκή δομή της αγοράς και τα ακόμη χαμηλά επίπεδα αποτιμήσεων, διατηρούν στο επάκρο τη «bullish» οπτική για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, όπως αναφέρει η Euroxx, που, όπως και άλλοι επενδυτικοί οίκοι και χρηματιστηριακές, διατηρούν άλλη γραμμή από αυτήν της επιφυλακτικότητας της Bank of America.

Σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη, τεχνικά η αγορά συνεχίζει να κινείται μέσα σε ένα εύρος τιμών κάνοντας προσπάθεια με συσσώρευση να αφήσει πίσω το 1.400 επίπεδο. Πολύ σημαντικό τεχνικά είναι ότι το stop στο Long σε εβδομαδιαίο γράφημα στον ΓΔ ανέβηκε στις 1.386 μονάδες. Σε κάθε περίπτωση για να δούμε συνέχιση προς τις 1.500 χρειαζόμαστε μία κατοχύρωση του 1.437 σε ημερήσιο γράφημα.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,20% στις 1.422,24 μονάδες περίπου με τον τζίρο να ξεπερνά τα 55 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει πτώση 0,30% στις 3.423,75 μονάδες, ενώ πτώση 0,52% καταγράφει ο τραπεζικός δείκτης στις 1.211,18 μονάδες.

Στις τράπεζες, άνοδο καταγράφει μόνο η ΕΤΕ στα 7,41 ευρώ, με την Πειραιώς να υποχωρεί κατά -1,59%, την Alpha κατά -2,17% στα 1,6875 ευρώ και τη Eurobank στο -0,31% και τα 1,7965 ευρώ.

Από την άλλη, το ράλι της ΕΥΔΑΠ (1,18%) συνεχίζεται όπως και της Σαράντης στο 3,64%, με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την ΤΕΝΕΡΓ επίσης να υπεραποδίδουν σημαντικά με τη δεύτερη στο 1,64%.

Η ταλαιπωρία συνεχίζεται στις μετοχές της Μυτιληναίος και της ΔΕΗ που αποτελούν δύο από τους πιο υποσχόμενους τίτλους. Μάλιστα, η μετοχή της ΔΕΗ υποχωρεί σήμερα κατά 1,94% με ισχνό τζίρο, ενώ ο κατήφορος δε σταματά για τη μετοχή του ΟΤΕ που φτάνει σήμερα στα 13,57 ευρώ (-1,52%).

Ήπιες απώλειες για ΜΟΗ, ΕΛΠΕ και ΟΠΑΠ, ενώ υψηλότερα κινούντα ΕΕΕ, ΔΑΑ, ΟΤΟΕΛ και Τιτάν.

Ράλι 3,22% για την Ελλάκτωρ στα 2,565 ευρώ, με την Optima επίσης υψηλότερα κατά 1,79%. Ήπια άνοδο για ΕΧΑΕ, Cenergy.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έχει δρόμο το ράλι των ελληνικών τραπεζών - Αυξάνει τις τιμές στόχους η Euroxx

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Η κυριαρχία στις παραχωρήσεις και η επιπλέον ισχυροποίηση μέσω... ενεργειακής

Κάλυψη των ελληνικών τραπεζών ξεκινά εκ νέου η BofA - Η επιφυλακτική της στάση και οι νέες τιμές στόχοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider