«Κοκκινίζει» η Wall Street: Διατηρείται το καρέ πτωτικών συνεδριάσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κοκκινίζει» η Wall Street: Διατηρείται το καρέ πτωτικών συνεδριάσεων
Οι δείκτες θέλουν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος και να επιστρέψουν σε θετικά πρόσημα.

Τελευταία ενημέρωση 22:16

Μία ακόμη προσπάθεια να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να επιστρέψει σε θετικό momentum κάνουν την Πέμπτη οι δείκτες στην Wall Street και μένει να δούμε εάν θα επαναληφθεί το σκηνικό των τελευταίων τριών ημερών όπου το χρηματιστήριο είχε ξεκινήσει με θέληση αλλά στην πορεία το επενδυτικό ενδιαφέρον χάθηκε γρήγορα, επιβεβαιώνοντας το αρνητικό momentum που κυριαρχεί στην αμερικανική αγορά.

O Dow Jones ενισχύεται κατά 0,05% στις 37.779 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 0,20% στις 5.012 μονάδες και o Nasdaq αποδυναμώνεται 0,41% στις 15.619 μονάδες.

Την Τετάρτη η Wall Street κατέγραψε την τέταρτη σερί αρνητική συνεδρίαση με τους S&P 500 - Nasdaq να σημειώνουν το μεγαλύτερο σερί απωλειών από τον Ιανουάριο. Ήταν η έβδομη αρνητική ημέρα του Dow τις τελευταίες οκτώ, με τον δείκτη να υποχωρεί περισσότερο από 5% τον Απρίλιο, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite περισσότερο από 4%. Ο τεχνολογικός δείκτης βρίσκεται καθ'οδόν για να κλείσει την τέταρτη συνεχόμενη αρνητική εβδομάδα του, που θα αποτελέσει το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από τον Δεκέμβριο του 2022. Χθες, την ίδια ώρα το πετρέλαιο υποχώρησε πάνω από 3% και ο χρυσός έκλεισε χαμηλότερα.

Σε μία πιο εύθυμη νότα, περισσότερο από το 12% των εταιρειών που είναι εισηγμένες στον S&P 500 έχουν αναφέρει κέρδη σε μια σεζόν που διαμορφώνεται με θετικό τρόπον. Από αυτές που έχουν ήδη δημοσιεύσει αποτελέσματα, περισσότερο από το 73% έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street, σύμφωνα με το FactSet.

Στο ταμπλό η μετοχή της TSMC υποχωρεί 3,8% παρά το γεγονός πως ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για το α' τρίμηνο. Αναλυτικά, τα έσοδα της TSMC αυξήθηκαν 16,5% στα 592,64 δισ. νέα δολάρια Ταϊβάν (18,87 δισ. δολάρια), έναντι εκτιμήσεων για 582,94 δισ. ΝΤ δολάρια. Η εταιρεία τα είχε τοποθετήσει μεταξύ 18 και 18,8 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Tesla υποχωρεί πάνω από 3% μετά την υποβάθμιση της από την Deutsche Bank. «Η καθυστέρηση της παραγωγής του Model 2 δημιουργεί τον κίνδυνο να μην υπάρχει νέο όχημα στην καταναλωτική γκάμα της Tesla για το άμεσο μέλλον, γεγονός που θα ασκούσε συνεχή πτωτική πίεση στον όγκο και την τιμολόγησή του για πολλά ακόμη χρόνια», ανέφερε η τράπεζα.

Μάκρο

Αμετάβλητος παρέμεινε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, αγγίζοντας τους 212.000, γεγονός που αντανακλά την ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, όπου οι απολύσεις και η ανεργία παραμένουν πολύ χαμηλές. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει πως οι αιτήσεις θα έφταναν τις 215.000 την τελευταία εβδομάδα, όπως αναφέρει το Marketwatch.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider