H Home Depot εξαγοράζει την SRS Distribution έναντι 18,25 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Home Depot εξαγοράζει την SRS Distribution έναντι 18,25 δισ. δολαρίων
Στην εξαγορά της SRS Distribution έναντι του ποσού των 18,25 δισ. δολαρίων προχωρά η Home Depot, καθώς η αμερικανική εταιρεία ειδών σπιτιού προσπαθεί να αυξήσει το μερίδιο των πωλήσεών της στον κλάδο.

Στην εξαγορά της SRS Distribution έναντι του ποσού των 18,25 δισ. δολαρίων προχωρά η Home Depot, καθώς η αμερικανική εταιρεία ειδών σπιτιού προσπαθεί να αυξήσει το μερίδιο των πωλήσεών της στον κλάδο.

Σύμφωνα με το CNBC, το deal είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της Home Depot, ενώ η διοίκηση της εταιρείας ευελπιστεί πως η εξαγορά θα ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος οικονομικού έτους, που λήγει τον Ιανουάριο του 2025.

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο για την συμφωνία, ο διευθύνων σύμβουλος Ted Decker ανέφερε πως η εξαγορά θα αποτελέσει «συμπληρωματικό επιταχυντή» στις προσπάθειές της να προσελκύσει περισσότερους επαγγελματίες, ενώ η Home Depot ελπίζει πως η συμφωνία θα μπορούσε να της αποφέρει ως και 50 δισ. δολάρια επιπλέον στα έσοδα.

Υπενθυμίζεται πως στην διάρκεια της τελευταίες τετραετίας, η εταιρεία προχώρησε σε ακόμα τρεις κινήσεις, εξαγοράζοντας διαδοχικά τις HD Supply, International Designs Group και Temco.

Σημειώνεται πως η SRS Distribution με έδραMcKinney του Τέξας απασχολεί περίπου 11.000 υπαλλήλους και διατηρεί συνολικά 760 υποκαταστήματα σε 47 πολιτείες, ενώ διαθέτει επίσης ένα στόλο 4.000 φορτηγών παράδοσης. Από την πλευρά της η Home Depot είχε συνολικά 2.335 καταστήματα στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά στα τέλη Ιανουαρίου και απασχολούσε περίπου 465.000 υπαλλήλους.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Home Depot ενισχύεται περίπου 1,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ από την αρχή του έτους η μετοχή ενισχύεται κατά περίπου 11%, με την χρηματιστηριακή της αξία να υπολογίζεται σε περίπου 382 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΥ: Ανάκαμψη των συγχωνεύσεων και εξαγορών στον κλάδο επιστημών υγείας - Deals 191 δισ. δολαρίων το 2023

ΕΚΤ: Ετοιμάζεται να δώσει «πράσινο φως» στις ελληνικές τράπεζες για το πρώτο μέρισμα από το 2008

gazzetta
gazzetta reader insider insider