Το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της Xiaomi είναι γεγονός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της Xiaomi είναι γεγονός
Όπως είχε προηγουμένως ανακοινώσει, η Xiaomi κάνει την δυναμική είσοδο της στην κινέζικη αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Το πρώτο της μοντέλο SU7 θα πωλείται χαμηλότερα από το Model 3 της Tesla, όσο ο ανταγωνισμός στην αγορά της Κίνας παραμένει αυξημένος.

Δυναμική είσοδο στην κινέζικη αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων κάνει η Xiaomi, όπως είχε προηγουμένως ανακοινώσει.

Το πρώτο της μοντέλο SU7 θα πωλείται χαμηλότερα από το Model 3 της Tesla, καθώς ο ανταγωνισμός στην αγορά της Κίνας παραμένει αυξημένος. Οι πωλήσεις νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων, που περιλαμβάνουν αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται μόνο με μπαταρίες έχουν αυξηθεί στην Κίνα και αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο των νέων επιβατικών αυτοκινήτων που πωλούνται, σύμφωνα με την China Passenger Car Association.

Διαβάστε ακόμη: Κίνα - Τα καθαρά κέρδη της BYD αυξήθηκαν άνω του 80% κατά το 2023

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Xiaomi, Lei Jun, δήλωσε ότι η τιμή στην εγχώρια αγορά για την απλή έκδοση του SU7 θα είναι 215.900 γουάν (30.408 δολάρια), όταν το Model 3 της Tesla ξεκινά από 245.900 γουάν στην Κίνα.

Νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα, ο Lei ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως το SU7 θα είναι το καλύτερο sedan «κάτω από 500.000 γουάν» (69.328 δολάρια).

Ως προς τις προδιαγραφές του, το SU7 στην απλή του έκδοση ξεπερνά το Model 3 στο 90%, εκτός από δύο συγκεκριμένους τομείς για τους οποίους η Xiaomi θα χρειαστεί τουλάχιστον τρία με πέντε χρόνια για να καλύψει τη διαφορά. Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν έως τα τέλη Απριλίου ενώ ο Lei ισχυρίστηκε πως το εργοστάσιο αυτοκινήτων της Xiaomi, στο οποίο όλα τα «βασικά» βήματα είναι πλήρως αυτοματοποιημένα, μπορεί να παράγει ένα SU7 κάθε 76 δευτερόλεπτα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Home Depot εξαγοράζει την SRS Distribution έναντι 18,25 δισ. δολαρίων

EY: Αύξηση εσόδων, κερδών και συμφωνιών το 2024 προβλέπουν οι CEOs

Κίνα: Τα καθαρά κέρδη της BYD αυξήθηκαν άνω του 80% κατά το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider