Wall Street: Βουτιά 570 μονάδων του Dow υπό το φόβο της Fed - Τέλος στο 5μηνο ανοδικό σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Βουτιά 570 μονάδων του Dow υπό το φόβο της Fed - Τέλος στο 5μηνο ανοδικό σερί
Υποχώρηση σάλπισαν οι δείκτες με τους επενδυτές να ανησυχούν σχετικά με τα μηνύματα που θα στείλει η Fed

Υποχώρηση σάλπισαν οι δείκτες της Wall Street την Τρίτη, με τους επενδυτές να περνούν από την επιφυλακτικότητα στην ανησυχία σχετικά με το ποια θα είναι τα μηνύματα που θα στείλει η Fed στη διήμερη συνεδρίασή της όσον αφορά τη νομισματική πολιτική της. Η αισιοδοξία που τους χαρακτήριζε πως θα ακούσουν για πιθανές ενδείξεις μελλοντικών μειώσεων επιτοκίων από την ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, φαίνεται να έχει μετατραπεί σε μεγάλο άγχος μήπως βρεθούν προ εκπλήξεων.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 570 μονάδες ή 1,49%, στις 37.815 μονάδες. Ο διευρυμένος S&P 500, διαμορφώθηκε στις 5.037 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 1,53%. Κατά 2,04% διολισθαίνει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, στις 15.657 μονάδες.

Τον Απρίλιο ο Dow κατέγραψε απώλειες 5%, η χειρότερη μηνιαία απόδοσή του από τον Σεπτέμβριο του 2022. Ο S&P 500 υποχώρησε περίπου 4,2% και ο Nasdaq έχασε 4,4%. Οι τρεις δείκτες διέκοψαν το ανοδικό σερί πέντε μηνών. Παρά την υποχώρηση του Απριλίου, ο S&P 500 εξακολουθεί να ανεβαίνει περισσότερο από 25% από το χαμηλό του τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο δείκτης κόστους απασχόλησης ενισχύθηκε 1,2% στο πρώτο τρίμηνο, πάνω από την εκτίμηση 1% των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδος από το τρίτο τρίμηνο του 2022, για το δείκτη που δείχνει το πόσο κοστίζει στις εταιρείες και την κυβέρνηση να απασχολούν τους εργαζομένους τους

Η Fed θα λάβει την απόφασή της για τα επιτόκια την Τετάρτη το απόγευμα και οι αξιωματούχοι είναι πιθανό να εκφράσουν απροθυμία να μειώσουν τα επιτόκια οποτεδήποτε σύντομα, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό συνεχίσουν να δείχνουν αυξημένες πιέσεις τιμών.

Στο ταμπλό η μετοχή της 3M ενισχύθηκε 4,72% μετά την ανακοίνωση κερδών 2,39 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 7,72 δισ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο. Η μετοχή οδεύει για τα μεγαλύτερα κέρδη της εδώ και 10 μήνες.

Η μετοχή της Eli Lilly κατέγραψει κέρδη σχεδόν 6% μετά την ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας για προσαρμοσμένα κέρδη α' τριμήνου ύψους 2,58 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας την πρόβλεψεη 2,46 δολάρια, σύμφωνα με το LSEG.

Ανάμεικτα ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε την Τρίτη η McDonald’s, καθώς η αναδιοργάνωση της εταιρείας επιβάρυνε τα κέρδη της και το μποϊκοτάζ έπληξε τις πωλήσεις της στην αγορά της Μέσης Ανατολής. Στα προσαρμοσμένα κέρδη, η εταιρεία ανακοίνωσε 2,70 δολάρια/μετοχή προσαρμοσμένα έναντι 2,72 δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές. Τα έσοδα,διαμορφώθηκαν 6,17 δισ. δολάρια έναντι των εκτιμήσεων 6,16 δισ. δολαρίων. Ο κολοσσός του fast food ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,93 δισ. δολάρια για το πρώτο τρίμηνο, ή 2,66 δολάρια ανά μετοχή, από 1,8 δισ. δολάρια ή 2,45 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Η εταιρεία κατέγραψε ζημιές προ φόρων ύψους 35 εκατ. δολαρίων για την αναδιάρθρωσή της, την οποία έχει ανακοινώσει περισσότερο από ένα χρόνο πριν. Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5% στα 6,17 δισ. δολάρια. Η μετοχή της διολίσθησε 0,19%.

Πιο αισιόδοξη για το 2024 έγινε η διοίκηση της Coca-Cola Co. μετά και τα οικονομικά μεγέθη του α' τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street. Τα οργανικά έσοδα, που εξαιρούν την επίδραση του συναλλάγματος και των εξαγορών, αυξήθηκαν 11% στο τρίμηνο, περισσότερο από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών. Η παραγωγός των χυμών Minute Maid και του μεταλλικού νερού Topo Chico πλέον αναμένει αύξηση των οργανικών εσόδων έως και 9% στο σύνολο της χρήσης - από 6% έως 7% που ανέμενε προηγουμένως. Η μετοχή της υποχώρησε κατά 0,44%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Ράλι 3,3% τον Απρίλιο, τρίτος σερί μήνας κερδών

Πετρέλαιο: Τέταρτος μήνας κερδών για το Brent, πτώση για το αμερικανικό αργό

Ευρωαγορές: Μηνιαία πτώση 1,49% - Η πρώτη από τον Οκτώβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider