Σημαντικές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τις ανακοινώσεις της Fed για το tapering

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σημαντικές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τις ανακοινώσεις της Fed για το tapering
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται κοντά στο επίπεδο των 467 μονάδων, με όλους τους κλάδους να βρίσκονται στο «κόκκινο».

Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησαν οι συναλλαγές στις ευρωπαϊκές αγορές το πρωί της Πέμπτης καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, σύμφωνα με τα οποία οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ φαίνεται να «εγκρίνουν» την εκκίνηση του λεγόμενου tapering εντός του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, κατέστησαν σαφές ότι ο σταδιακός περιορισμός της αγοράς ομολόγων δεν είναι πρόδρομος για επικείμενη αύξηση επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 1,98% φτάνοντας στις 465,01 μονάδες, με όλους τους κλάδους να βρίσκονται στο «κόκκινο». Οι πρώτες ύλες, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, και οι τομείς του τουρισμού και της ψυχαγωγίας ηγούνται των κλαδικών απωλειών, στις συναλλαγές την πρώτη ώρα μετά το άνοιγμα των αγορών.

Στους υπόλοιπους δείκτες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 πέφτει 1,94% στις 7.030 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX διολισθαίνει 1,86% στις 15.669 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 χάνει 2,62% στις 6.593 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB πέφτει 1,65% στις 25.921 μονάδες.

Στις πρώτες συναλλαγές της ημέρας, η μετοχή της Gn Store Nord σημείωσε πτώση σχεδόν 10% μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων β΄τριμήνου, ενώ οι Anglo American και Antofagasta ήταν από τις εταιρείες με τις μεγαλύτερες απώλειες.

Χθες, Τετάρτη, η Comcast και η ViacomCBS ανακοίνωσαν πως θα λανσάρουν μια νέα πλατφόρμα streaming στην Ευρώπη με την ονομασία SkyShowtime, σε μια προσπάθεια να πάρουν κομμάτι της πίτας από τους μεγάλους «παίχτες» της εν λόγω αγοράς όπως η Netflix και η Disney+.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider