«Ζυγίζει» την Όμικρον το Χρηματιστήριο - Μάχη για το πρόσημο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ζυγίζει» την Όμικρον το Χρηματιστήριο - Μάχη για το πρόσημο
Κατοχύρωση κερδών στο Χρηματιστήριο ενόψει και της αυριανής αργίας. Τον αντίκτυπο της μετάλλαξης Όμικρον ζυγίζουν οι επενδυτές.

Τελευταία ενημέρωση 12:50

Ανάμεσα στην τάση των διεθνών αγορών με τα ρεκόρ της Wall Street και τη δυναμική των ευρωπαϊκών αγορών και στη τροπή που λαμβάνει η μετάλλαξη Όμικρον στη χώρα, ακροβατούν οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο. Η αρνητική τροπή που παίρνει πλέον η πανδημία στη χώρα (αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο) με διαδοχικά αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων και αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία επαναφέρει τους φόβους της ενεργοποίησης νέων περιοριστικών μέτρων.

Κάπως έτσι, η ορατότητα παραμένει χαμηλή για την εγχώρια αγορά παρότι ήδη οι πρώτες συνεδριάσεις έδωσαν το θετικό πρόσημο στον ΓΔ, ωστόσο η εικόνα παραμένει απογοητευτική σε επίπεδο τζίρου, καθώς συνεχίζει να κυμαίνεται στα 50 εκατ. ευρώ περίπου. Ωστόσο, η υποαπόδοση του Χρηματιστηρίου έναντι των μεγάλων αγορών το 2021 μπορεί να δώσει ένα πάτημα στα χαρτοφυλάκια να ενεργοποιηθούν δυναμικότερα στην εγχώρια αγορά.

Η μακροπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 872 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 900 και 872 μονάδες (ΚΜΟ 200) και σημείο αντίστασης οι 910 και 920 μονάδες.

Έτσι, στα της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,35% στις 904,93 μονάδες με τον τζίρο στα 13,58 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει πτώση 0,3% στις 2.174 μονάδες και ο τραπεζικός οριακά στο -0,08% και στις 576,30 μονάδες.

Στις τράπεζες καταγράφονται μεικτά πρόσημα, με τις Eurobank και Πειραιώς να κινούνται ανοδικά και την Εθνική και τη Alpha Bank να υποχωρούν ελαφρώς. Συγκεκριμένα, η Alpha Bank καταγράφει πτώση κατά 0,09% στα 1,066 ευρώ, η Eurobank στο +0,44% και τα 0,914 ευρώ, η Πειραιώς στο +0,31% και τα 1,307 ευρώ και η Εθνική στα 2,874 ευρώ με πτώση 1,24%.

Κινήσεις σε περιορισμένο εύρος καταγράφονται ευρύτερα στο ταμπλό του ΧΑ και δε στα blue chips.

Ο ΟΠΑΠ έσβησε τα υψηλά ενδοσυνεδριακά κέρδη και πλέον κινείται στο +0,16% και στα 12,83 ευρώ, ενώ ήπια πτώση καταγράφει ο δεικτοβαρείς τίτλος του ΟΤΕ στο 0,27% και τα 16,79 ευρώ, ενώ υψηλότερες πιέσεις δέχεται ο τίτλος της ΔΕΗ στο 1,47% και στα 9,08 ευρώ.

Περιορισμένες κινήσεις σε Μυτιληναίο, Τέρνα Ενεργειακή και Lamda ενώ υψηλότερες πιέσεις δέχονται Jumbo, ΕΛΠΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ήπια κατοχύρωση κερδών στους τίτλους των Viohalco και Coca Cola που έδειξε στις προηγούμενες συνεδριάσεις να τραβάει όλο το αργοκίνητο «καράβι» του ΧΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider