Σε νέο ιστορικό χαμηλό το ρούβλι - Απώλεσε το 1/3 της αξίας του από τον Ιανουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε νέο ιστορικό χαμηλό το ρούβλι - Απώλεσε το 1/3 της αξίας του από τον Ιανουάριο
Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών EBS, το ρούβλι κινούνταν στο επίπεδο των 115 έναντι του δολαρίου.

Σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου κινείται το ρούβλι, με το νόμισμα της Ρωσίας να συνεχίζει να δέχεται πλήγματα από τις σοβαρές οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβάλει τα κράτη της Δύσης στη Ρωσία για τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) το ρούβλι έχανε 7,23% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία στα 108,60 ρούβλια ανά 1 δολάριο, ενώ νωρίτερα η ισοτιμία είχε φτάσει τα 110 ρούβλια ανά 1 δολάριο, ιστορικό χαμηλό για το ρωσικό νόμισμα

Όπως σημειώνει το Reuters, το ρούβλι έχει απωλέσει σχεδόν το 1/3 της αξίας του μέσα στο 2022.

Έναντι του ευρώ, το ρούβλι σημείωσε νωρίτερα πτώση 7,1%.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών EBS, το ρούβλι κινούνταν στο επίπεδο των 115 έναντι του δολαρίου αν και απέχει από το ιστορικό χαμηλό των 120 στο οποίο υποχώρησε τη Δευτέρα.

Η εξασθένιση του ρωσικού νομίσματος θα πλήξει το επίπεδο διαβίωσης στη Ρωσία και θα τροφοδοτήσει τον ήδη υψηλό πληθωρισμό, ενώ οι κυρώσεις της Δύσης αναμένεται να προκαλέσουν ελλείψεις βασικών προϊόντων αλλά και προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών, όπως στις αεροπορικές πτήσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυροί «κλυδωνισμοί» στις αγορές από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας - Στα 100 δολάρια το πετρέλαιο, «βουτιά» 20% για το ρούβλι

gazzetta
gazzetta reader insider insider