Μικρή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τον OPEC+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τον OPEC+
Η Ρωσία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη στον OPEC+ πίσω μόνο από τη Σαουδική Αραβία.

Τα μέλη του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και οι σύμμαχοι τους (OPEC+) ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους για -μικρή, σύμφωνα με τα διεθνή media- αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 400.000 βαρέλια ανά ημέρα, μετά από τηλεδιάσκεψη που είχαν οι εκπρόσωποι τους.

Η απόφαση ήρθε εν μέσω της εκρηκτικής ανόδου που σημειώνουν τις τελευταίες μέρες τα συμβόλαια του πετρελαίου, λόγω των ανησυχιών για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σημειώνεται πως η Ρωσία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη στον OPEC+ πίσω μόνο από τη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του OPEC+ αναφέρθηκε το ενδεχόμενο για νέα αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, εάν υπάρξουν διαταραχές στην παγκόσμια αγορά που θα οδηγήσουν σε αύξηση τις τιμές του πετρελαίου.

Όπως ανέφερε το Bloomberg, στην τηλεδιάσκεψη δεν έγινε κάποια σοβαρή αναφορά για το κατά πόσο η Ρωσία επηρεάζεται στην παραγωγή πετρελαίου από την εισβολή στην Ουκρανία και τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβάλει κατά της Μόσχας οι χώρες της Δύσης λόγω του πολέμου.

Αμέσως μετά από την ανακοίνωση του OPEC+, οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν ακόμα μεγαλύτερη άνοδο από αυτή που κατέγραφαν το πρωί.

Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Απριλίου, ενισχύθηκαν 8% στα 112,51 δολάρια ανά βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2011.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Μαΐου, ενισχύθηκαν 8,3% στα 113,58 δολάρια ανά βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2014.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο πόλεμος γύρω από το πετρέλαιο και ο φόβος για συνέχιση του ράλι

gazzetta
gazzetta reader insider insider