Ήπια άνοδος στο Χρηματιστήριο - Επιλεκτικές κινήσεις από επενδυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια άνοδος στο Χρηματιστήριο - Επιλεκτικές κινήσεις από επενδυτές
Σφιχτό stock picking μετά το βύθισμα του ΧΑ. Πού στρέφονται οι επενδυτές.

Τελευταία ενημέρωση 15:50

Δυσκολεύεται να σηκώσει κεφάλι το Χρηματιστήριο, όσο η Coca Cola πιέζεται και παραμένει στα όρια των 20 ευρώ. Ωστόσο επειδή έχει επισημανθεί αρκετές φορές πως δεν κοιτάμε και δεν αγοράζουμε δείκτες αλλά ξεχωριστά μετοχές υπάρχουν ευκαιρίες και σημεία εισόδου στην ελληνική αγορά.

Αυτό θα πρέπει να κρατήσουν οι επενδυτές ώστε να κινηθούν σε ένα πιο ασφαλές μονοπάτι το επόμενο διάστημα καθώς οι αναταραχές αναμένεται να παραταθούν τόσο σε επίπεδο συγκρούσεων στην Ουκρανία, όσο και σε επίπεδο κυρώσεων.

Έτσι, την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης μετά από ένα ακραίο σκαμπανέβασμα κατά το άνοιγμα καταγράφει μια ήπια άνοδο 0,73% στις 858,95 μονάδες. Από την άλλη ενώ χθες οι ευρωπαϊκές αγορές αντέδρασαν και πάτησαν γκάζι, το ΧΑ έμεινε αρκετά πίσω. Ο τζίρος στα 59,85 εκατ. ευρώ. Ακριβώς στην τακτική ενός σφιχτού stock picking πορεύονται οι επενδυτές.

Έτσι, στις τράπεζες καταγράφεται μια διαφορετικής έντασης ανοδική κίνηση ενώ και σε τίτλους που διόρθωσαν υπάρχουν σημεία εισόδου. Συγκεκριμένα, η Μυτιληναίος ενισχύονται κατά 3,27% στα 14,51 ευρώ, ενώ σημαντική άνοδο καταγράφει η Aegean (4,45%) και η ElvalHalcor (3,12%) η Titan (2,27%).

Αντίδραση ωστόσο καταγράφουν φυσικά και η ΜΟΗ στο 4,81% και τα ΕΛΠΕ στο 6,2% που για απροσδιόριστους λόγους πιέστηκαν χθες.

Για την Aegean η HSBC διατηρεί στο ακέραιο τη σύσταση «buy» με τιμή στόχο πλέον στα 6,15 ευρώ από 6,45 ευρώ. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της, η έκθεση της Aegean στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και στη Ρωσία είναι στο 10%, στη Ρωσία και στην Ουκρανία στο 4%, χωρίς παρουσία στη Βόρεια Ασία και Βόρεια Αμερική. Επιπλέον, η Aegean έχει κάνει hedging το 40% των καυσίμων για το 2022 - 23 με τη μόχλευση στο 66%.

Από την άλλη, η Goldman Sachs προχώρησε σε μια διεξοδική ανάλυση για την Coca Cola εξετάζοντας σε άσκηση το τι συνεπάγεται ο πόλεμος στην Ουκρανία για τα μεγέθη της.

Η μετοχή δε μπορεί και σήμερα να ξεφύγει από τις πιέσεις των πωλητών καταγράφοντας νέα πτώση 3,32% και πλέον κινείται προς τα 20,11 ευρώ με αδυναμία κάλυψης των προσφορών. Η Coca Cola έχει σβήσει σε αυτό ισχυρό κραχ που κατέγραψε γύρω στα 2,8 δισ. ευρώ από την κεφαλαιοποίησή της.

Ο ΟΤΕ διορθώνει και υπό το profit taking στο 17,605 ευρώ καθώς οι επενδυτές κλείνουν μέρος των θέσεων τους αναζητώντας ευκαιρίες από τη βουτιά, ενώ η ΔΕΗ ξεφεύγει ελαφρώς από τους πωλητές με άνοδο 0,71% στα 7,82 ευρώ.

Στις τράπεζες, η Πειραιώς ξεχωρίζει με άνοδο 3,22% στα 1,345 ευρώ, η Eurobank κατά 1,89% στα 0,906 ευρώ, η Alpha στο +1,79% και τα 1,136 ευρώ και η ΕΤΕ στο 0,34% και τα 2,974 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider