Απώλειες 10% για το φυσικό αέριο εν μέσω των συνομιλιών Κιέβου-Μόσχας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες 10% για το φυσικό αέριο εν μέσω των συνομιλιών Κιέβου-Μόσχας
Κάτω από τα 120 δολάρια η τιμή της μεγαβατώρας στο Άμστερνταμ - Απώλειες 5% για το αργό.

Τελευταία ενημέρωση 15.06

Πτωτικά κινείται την Δευτέρα η τιμή του φυσικού αερίου καθώς η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων Ρωσίας - Ουκρανίας με στόχο την κατάπαυση του πυρός ωθεί προς τα κάτω τις τιμές του εμπορεύματος.

Στο επίκεντρο του 4ου γύρου συνομιλιών μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών βρίσκεται η επίτευξη κατάπαυσης του πυρός, η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και οι εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία, όπως δήλωσε ο Ουκρανός διαπραγματευτής και σύμβουλος του προέδρου Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντόλιακ.

Πιο αναλυτικά, το φυσικό αέριο παραδόσεως Απριλίου στο Άμστερνταμ (TTF) καταγράφει απώλειες 10,79% και διαμορφώνεται στα επίπεδα των 117,06 ευρώ/MWh, ενώ τα συμβόλαια Απριλίου για το φυσικό αέριο στις ΗΠΑ διαπραγματεύονται στα 4,637 δολάρια/εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, οι τιμές του φυσικού αερίου είχαν υποχωρήσει κατά 35%, πέφτοντας μετά από καιρό κάτω από το «φράγμα» των 120 δολαρίων/MWh.

Πορεία αποκλιμάκωσης ακολουθούν, ωστόσο, και οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό WTI να υποχωρεί κατά 3,9% στα 104,96 δολάρια/βαρέλι, ενώ το ευρωπαϊκό brent χάνει 3,58% και βρίσκεται στα 107,23 δολάρια/βαρέλι.

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα το WTI υποχώρησε σε επίπεδα άνω του 5,5%, ενώ το brent έχασε 4,6%, καθώς ενισχύθηκε η αισιοδοξία στις αγορές, εξαιτίας της προόδου στις συνομιλίες μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων αξιωματούχων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider