Πετρέλαιο: «Βουτιά» 7% στα συμβόλαια του αμερικάνικου αργού και του Brent

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: «Βουτιά» 7% στα συμβόλαια του αμερικάνικου αργού και του Brent
Τα συμβόλαια πετρελαίου υποχώρησαν ραγδαία τη Δευτέρα, με τις τιμές των ΗΠΑ να διαμορφώνονται στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από μία εβδομάδα. 

Τα συμβόλαια πετρελαίου υποχώρησαν ραγδαία τη Δευτέρα, με τις τιμές των ΗΠΑ να διαμορφώνονται στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από μία εβδομάδα.

Η πτώση των τιμών «κυριαρχήθηκε» από τα κινεζικά lockdown, λόγω της νέας έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με δηλώσεις στο Marketwatch από τον Manish Raj, οικονομικό διευθυντή της Velandera Energy Partners. Σύμφωνα με τον ίδιο, κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη ζήτηση για ενέργεια.

Η Κίνα άρχισε να «κλείνει» το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής της πρωτεύουσας και της μεγαλύτερης πόλης της Σαγκάης τη Δευτέρα. Τα μέτρα σε σε δύο φάσεις θα είναι τα πιο εκταταμένα από τότε που οι αξιωματούχοι περιόρισαν ολόκληρο τον πληθυσμό της Γουχάν στα σπίτια τους στις αρχές του 2020.

«Οι παγκόσμιες αγορές φαίνεται να είναι λίγο νευρικές σχετικά με την αποτελεσματικότητα της πολιτικής μηδενικής ανοχής της Κίνας έναντι του Covid και την πιθανότητα για περισσότερες διακοπές στην ζήτηση και στις εφοδιαστικές αλυσίδες, καθώς μπορεί να έχουμε να κάνουμε μόνο με την κορυφή του παγόβουνου», δήλωσε στο Marketwatch ο Stephen Innes, του SPI Asset Management.

Το αμερικανικό αργό στα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου υποχώρησε κατά 7,94 δολάρια ή περίπου 7%, στα 105,96 δολάρια το βαρέλι, κάτι που συνιστά και το χαμηλότερο τελείωμα για συμβόλαιο «μπροστινού» μήνα από τις 18 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Tο Brent παράδοσης Μαΐου υποχώρησε 8,17 δολάρια ή 6,8%, φθάνοντας στα 112,48 δολάρια το βαρέλι μετά την άνοδο κατά σχεδόν 12% την περασμένη εβδομάδα. Τα συμβόλαια futures των Brent και WTI κατέγραψαν και τα δύο τα υψηλότερα «κλεισίματα» από τις 18 Μαρτίου.

Στα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου το φυσικό αέριο έχασε 1,1% στα 5,508 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υποχωρεί το πετρέλαιο λόγω των lockdown στην Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider