«Βουτιά» για το πετρέλαιο, εν μέσω των εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας - Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» για το πετρέλαιο, εν μέσω των εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας - Ρωσίας
Φαίνεται φως στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας, ενώ το νέο lockdown στη Σαγκάη έπληξε τη ζήτηση του αργού. 

Τελευταία Ενημέρωση 19:21

Συνέχεια στη χθεσινή πτώση δίνουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς φαίνεται φως στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας και Ουκρανίας, ενώ το νέο lockdown στη Σαγκάη έπληξε τη ζήτηση του αργού.

Το WTI υποχωρεί 3,5% στα 102,25 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent χάνει 3,4% στα 105,7 δολάρια το βαρέλι. Και τα δύο υποχώρησαν σχεδόν 7% τη Δευτέρα.

Οι διαπραγματευτές Ουκρανίας και Ρωσίας συναντήθηκαν στην Τουρκία για τις πρώτες κατ' ιδίαν συνομιλίες έπειτα από σχεδόν τρεις εβδομάδες. Σύμφωνα με το ρωσικό Interfax, κορυφαίος Ρώσος διαπραγματευτής είπε ότι οι συνομιλίες ήταν «εποικοδομητικές», ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Αλεξάντερ Φόμιν, δήλωσε ότι η Ρωσία θα μειώσει «δραστικά» τη στρατιωτική δραστηριότητα κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Από την πλευρά της, η Ουκρανία εμφανίστηκε ανοιχτή στην υιοθέτηση καθεστώτος ουδετερότητας με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα ενταχθεί σε στρατιωτικές συμμαχίες ούτε θα φιλοξενήσει στρατιωτικές βάσεις.

«Οι τιμές του πετρελαίου είναι και πάλι υπό πίεση λόγω των προσδοκιών στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χαλάρωση των κυρώσεων...» δήλωσε στο CNBC ο Hiroyuki Kikukawa, γενικός διευθυντής έρευνας στη Nissan Securities.

Παράλληλα, οι τιμές δέχθηκαν πίεση μετά το νέο lockdown στη Σαγκάη για τον περιορισμό των αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού, πλήττοντας τη ζήτηση καυσίμων στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα στον κόσμο. Η Σαγκάη αντιπροσωπεύει περίπου το 4% της κατανάλωσης πετρελαίου της Κίνας, σύμφωνα με τους αναλυτές της ANZ Research.

Ο OPEC+ αναμένεται να διατηρήσει το σχέδιο για μια ήπια άνοδο τον Μάιο στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας, παρά την άνοδο των τιμών λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και τις εκκλήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους καταναλωτές για περισσότερη προσφορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πιο κοντά από ποτέ η συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι - Εγγυήσεις ασφαλείας από Ουκρανία, αποκλιμάκωση η Ρωσία

«Ξέσπασμα» ανόδου στις ευρωαγορές, μετά από τις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας

Κίνα: Αυξάνονται τα κρούσματα στη Σανγκάη παρά την επιβολή lockdown

gazzetta
gazzetta reader insider insider