«Ξέσπασμα» ανόδου στις ευρωαγορές, μετά από τις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Ξέσπασμα» ανόδου στις ευρωαγορές, μετά από τις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας
Άνοδος κοντά και υπέρ του 3% για τους μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες, μετά από τις συζητήσεις μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

Τελευταία ενημέρωση: 16:30

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διευρύνουν τα κέρδη τους μετά από το τέλος των συζητήσεων που είχαν οι αντιπροσωπείες της Ουκρανίας και της Ρωσίας για την πολεμική σύρραξη στην Ανατολική Ευρώπη.

Οι επενδυτές φαίνεται πως βλέπουν σημάδια προόδου στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας, αναμένοντας το κατά πόσο οι προθέσεις για αποκλιμάκωση της έντασης θα «μεταφραστούν» στο πεδίο των συγκρούσεων.

Εξάλλου, εξελίξεις αναμένονται και από τον οικονομικό πόλεμο των χωρών της Δύσης που στοχεύει στη Ρωσία, με αιχμή την ενεργειακή εξάρτηση της ευρωπαϊκής αγοράς από το ρωσικό φυσικό αέριο της Μόσχας. Το Κρεμλίνο υπογράμμισε εκ νέου σήμερα πως οι πληρωμές από τις χώρες της ΕΕ πρέπει να γίνουν σε ρούβλια, θέτοντας περιθώριο έως την 31η Μαρτίου.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 1,92% στις 462,89 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 ανεβαίνει 3,25% στις 4.013 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ισχυροποιείται 1,14% στις 7.558 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 3,10% στις 14.863 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 γράφει άνοδο 3,35% στις 6.809 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 2,79% στις 25.375 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κερδίζει 2,78% στις 8.598 μονάδες.

Μάκρο

Ισχυρότατη πτώση αναμένεται να σημειώνει η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον πρόδρομο σχετικό δείκτη που καταρτίζει το ερευνητικό ινστιτούτο GfK, ενδεικτικό των ανησυχιών που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομάς στην Ευρωζώνη.

Ο σχετικός δείκτης αναμένεται να πέσει στις -15,5 μονάδες έναντι -8,1 μονάδων τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια πτώση στις -14,5 μονάδες.

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δώδεκα μηνών διαμορφώθηκε τον Μάρτιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Γαλλία, καθώς η αύξηση του πληθωρισμού σε ιστορικά υψηλά επίπεδα προκαλεί ανησυχία στην αγορά και τους καταναλωτές.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Insee, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 91 μονάδες, υποχωρώντας σημαντικά σε σχέση με τις 97 μονάδες του Φεβρουαρίου, ενώ την ίδια στιγμή οι αναλυτές ανέμεναν μείωση στις 94 μονάδες.

Η εικόνα στην Ασία

Θετικά πρόσημα σημειωθήκαν στις περισσότερες ασιατικές αγορές, καθώς η προσοχή βρίσκεται στις οικονομικές επιπτώσεις του lockdown στην Σαγκάη της Κίνας εξαιτίας της αναζωπύρωσης της πανδημίας του κορονοϊού στην περιοχή.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei ενισχύθηκε 1,10% στις 28.252 μονάδες, στην Αυστραλία ο ASX/200 κέρδισε 0,70% στις 7.464 μονάδες, στη Νότια Κορέα ο Kospi ανέβηκε 0,42% στις 2.741 μονάδες, στην ηπειρωτική Κίνα ο Shenzhen Component διολίσθησε 0,66% στις 11.872 μονάδες και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κέρδισε 0,77% στις 21.849 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Σε υψηλό ενός μήνα το ρούβλι - Η αξία του χρηματιστηρίου της Μόσχας έφτασε στο 1/6 της Apple!

Έρευνα: Ο πληθωρισμός το μεγαλύτερο πρόβλημα στις ΗΠΑ - Σε υψηλό 37 ετών οι ανησυχίες

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider