Μικρή άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο καθώς οι ανησυχίες για τη ζήτηση παραμένουν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρή άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο καθώς οι ανησυχίες για τη ζήτηση παραμένουν
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 105,96 δολάρια και το Brent διαπραγματεύεται στα 112,02 δολάρια.

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη μετά από την υποχώρηση κατά περίπου 2% εν μέσω της προόδου στις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για τον περιορισμό της στρατηγικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με το ρωσικό Interfax, κορυφαίος Ρώσος διαπραγματευτής είπε ότι οι συνομιλίες ήταν «εποικοδομητικές», ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Αλεξάντερ Φόμιν, δήλωσε ότι η Ρωσία θα μειώσει «δραστικά» τη στρατιωτική δραστηριότητα κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Από την πλευρά της, η Ουκρανία εμφανίστηκε ανοιχτή στην υιοθέτηση καθεστώτος ουδετερότητας με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα ενταχθεί σε στρατιωτικές συμμαχίες ούτε θα φιλοξενήσει στρατιωτικές βάσεις.

Η αγορά έχει επίσης στραμμένο το βλέμμα στην εξέλιξη της πανδημίας και στα πρόσφατα lockdown στη Σαγκάη τα οποία θα μπορούσαν να μειώσουν τη ζήτηση πετρελαίου έως και 200.000 βαρέλια την ημέρα, όπως ανέφερε σε έκθεσή της η Rystad Energy.

Το αργό διαπραγματεύεται για παρατεταμένο χρονικό διάστημα πάνω από 100 δολάρια το βαρέλι από τότε που η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία λόγω της ανησυχίας ότι ο εφοδιασμός από έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στον κόσμο θα διακοπεί. Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της Shell Plc και της TotalEnergies SE, έχουν ήδη ανακοινώσει σχέδια να σταματήσουν τελικά τις εξορύξεις ενώ η αγορά εξακολουθεί να ανησυχεί για την πορεία των τιμών βραχυπρόθεσμα.

Την Τετάρτη το πρωί (9:39 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 105,96 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,63% και το Brent διαπραγματεύεται στα 112,02 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,62%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider