Επιφυλακτικότητα και αρνητικά πρόσημα στην Wall Street - Με απώλειες κλείνει το τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιφυλακτικότητα και αρνητικά πρόσημα στην Wall Street - Με απώλειες κλείνει το τρίμηνο
Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύονται την Πέμπτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, η οποία οδεύει για το πρώτο τρίμηνο με απώλειες τα τελευταία δύο χρόνια.

Τελευταία ενημέρωση 18.45

Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύονται την Πέμπτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, η οποία οδεύει για το πρώτο τρίμηνο με απώλειες τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία, η εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου και η αλματώδης αύξηση του πληθωρισμού έχουν δημιουργήσει ένα «εφιαλτικό» τρίγωνο για τους επενδυτές.

Αναλυτικότερα, μετά την πτωτική συνεδρίαση της Τετάρτης που «έσπασε» το τετραήμερο ανοδικό σερί της αγοράς, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί εκ νέου κατά 129 μονάδες ή 0,37% και βρίσκεται στα επίπεδα των 35.105 μονάδων, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 χάνει 0,2% στις 4.593 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα, τέλος, και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος διαμορφώνεται στις 14.408 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,23%.

Σε βάθος τριμήνου, οι δείκτες της Wall Street κατέγραψαν τις χειρότερες επιδόσεις τους από το α' τρίμηνο 2020, με τον Dow Jones να καταγράφει απώλειες της τάξης του 3% όπως και ο S&P 500, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης υποχώρησε κατά 7%.

Ωστόσο, στο δεύτερο μισό του Μαρτίου, οι δείκτες στην αμερικανική αγορά κατάφεραν να διαγράψουν μέρος των απωλειών του προηγούμενου διαστήματος και πλέον βρίσκονται σε τροχιά κερδών, με τον βιομηχανικό δείκτη να κερδίζει 4% από τις αρχές του μήνα, ενώ S&P 500 και Nasdaq ενισχύονται κατά σχεδόν 5%.

Στο ταμπλό, ισχυρές απώλειες άνω του 6% σημειώνει ο τίτλος της φαρμακευτικής Walgreens Boots Alliance παρά τις θετικές επιδόσεις της κατά το δ' τρίμηνο του 2021, ενώ σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύονται και οι τίτλοι των τεχνολογικών AMD, Dell και HP Inc, με απώλειες 3%, 5,5% και 4,7% αντίστοιχα.

Μάκρο

Μικρή αύξηση κατέγραψε ο αριθμός των Αμερικανών που κατέθεσαν νέο αίτημα για παροχή επιδόματος ανεργίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Πιο αναλυτικά, την εβδομάδα που τελείωσε στις 26 Μαρτίου οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας ανήλθαν στις 202.000, αυξημένες κατά 14.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Σημειώνεται πως οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη αύξηση στις 196.000.

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ αναθεώρησε πτωτικά τα στοιχεία της εβδομάδας που τελείωσε στις 19 Μαρτίου, με τις συνολικές νέες αιτήσεις να διαμορφώνονται σε 188.000 -στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1969.

Τέλος, ο αριθμός των συνεχιζόμενων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας υποχώρησε κατά 35.000 και διαμορφώθηκε στα 1,31 εκατ. αιτήσεις- επίσης στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1969.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: ΟΠΕΚ+ και Μπάιντεν φέρνουν απώλειες 5% για το αργό

ΗΠΑ: Σε υψηλά 40 ετών ο πληθωρισμός σύμφωνα με τον προτιμώμενο δείκτη της Fed

Η τελευταία ημέρα του Μαρτίου «προσθέτει» νέες απώλειες στις ευρωαγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider