Σημαντικά κέρδη για την Wall Street στην «πρεμιέρα» των εταιρικών αποτελεσμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σημαντικά κέρδη για την Wall Street στην «πρεμιέρα» των εταιρικών αποτελεσμάτων
Τριψήφια άνοδος για Dow Jones και Nasdaq στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αναμένοντας την εξέλιξη του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Σημαντική άνοδο σημείωσε η Wall Street την Τετάρτη, καθώς η αμερικανική αγορά συνεχίζει να αποτιμά το σκηνικό που διαμορφώνει ο πόλεμος στην Ουκρανία για την αμερικανική οικονομία.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κέρδισε 1,01% ή 344,23 μονάδες στις 34.564 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,13% ή 49,70 μονάδες στις 4.447 μονάδες.

Ο Nasdaq ανέβηκε 2,03% ή 272,01 μονάδες στις 13.643 μονάδες.

Η ανοδική αντίδραση στην Wall Street ήρθε μετά από 3 διαδοχικές συνεδριάσεις πτώσεις, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα για το α' τρίμηνο του 2022 που ξεκίνησαν σήμερα και στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία προς την κερδοφορία των εισηγμένων.

Σημειώνεται πως η JP Morgan κατέγραψε σημαντική πτώση, αφότου η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο επικεφαλής της, Τζέιμι Ντίμον, χαρακτήρισε τον πληθωρισμό και τον πόλεμο στην Ουκρανία ως τις μεγαλύτερες απειλές για την πορεία της οικονομίας.

Στο μέτωπο της οικονομίας, μετά από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, οι τιμές παραγωγού κατεγράφησαν στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, εντείνοντας την ανησυχία για την αύξηση των τιμών στις ΗΠΑ. Επιπλέον, τα στοιχεία για την άνοδο των τιμών θέτουν στο επίκεντρο της προσοχής τις κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed) για επιθετικότερες αυξήσεις των επιτοκίων της μέσα στο επόμενους μήνες.

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, προειδοποίησε για μια ακόμα φορά την Τετάρτη για τις επιπτώσεις που θα έχει η κρίση στην Ανατολική Ευρώπη στην πορεία του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Σημειώνεται πως αύριο συνεχίζονται οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το α' τρίμηνο, ενώ είναι η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας λόγω της αργίας της Παρασκευής για το Πάσχα των Καθολικών.

Εμπορεύματα

Σε άνοδο βρέθηκαν και την Τετάρτη οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς το πρώτο κέρδισε περί τα 4% στις ΗΠΑ, ενώ το αέριο άγγιξε υψηλά άνω των 7 δολαρίων ανά ένα εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, για πρώτη φορά από τα τέλη του 2008.

Σε άνοδο βρέθηκαν οι τιμές του χρυσού την Τετάρτη, επεκτείνοντας το σερί των κερδοφόρων συνεδριάσεων για 5η ημέρα, κερδίζοντας 8,60 δολάρια ή 0,4%, κλείνοντας στις 1.984,70 δολάρια η ουγγιά, που είναι και το πιο υψηλό πιο ενεργό συμβόλαιο από τις 11 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η BlackRock ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν 18% στα 9,52 δολάρια, ξεπερνώντας τη πρόβλεψη των 8,84 δολάρια.

Η Delta Airlines ανακοίνωσε ζημία 940 εκατ. δολαρίων ή 1,48 δολ. ανά μετοχή στο α' τρίμηνο, έναντι καθαρών κερδών 730 εκατ. δολαρίων ή 1,09 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, προ πανδημίας. Εξαιρουμένων των μη επαναλμβανομένων στοιχείων, η προσαρμοσμένη ζημία ανήλθε στα 1,23 δολ. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 1,26 δολ.

Μάκρο

Με τον υψηλότερο ρυθμό στα χρονικά αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ για τον Μάρτιο, καθώς ο σχετικός δείκτης αυξήθηκε 11,2% έναντι ετήσιας αύξησης 10,3% τον Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν άνοδο 10,6%.

Σε μηναίο επίπεδο, ο δείκτης PPI αυξήθηκε 1,4% έναντι ανόδου 0,9% τον Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 1,1%.

Ο δομικός PPI, εκτός των τιμών ενέργειας και τροφίμων, αυξήθηκε σε ετήσιο επίπεδο 9,2% από αύξηση 8,4% τον Φεβρουάριο και σε μηνιαίο επίπεδο 1% από αύξηση 0,2% τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές - Στο επίκεντρο πληθωρισμός και ΕΚΤ

Επιπλέον 800 εκατ. δολάρια από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία - Πάνω από 2,4 δισ. η συνολική βοήθεια στο Κίεβο

gazzetta
gazzetta reader insider insider