Αρνητικό γύρισμα στην Wall Street - Πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικό γύρισμα στην Wall Street - Πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο
Έκδηλη η επιφυλακτικότητα στην αμερικανική αγορά, κέρδη 2% «έχασε» ο Nasdaq.

Tελευταία ενημέρωση 21.20

Αναστροφή του κλίματος αισιοδοξίας και γρήγορη απώλεια των αρχικών κερδών καταγράφεται στη συνεδρίαση της Πέμπτης στην αμερικανική αγορά, με τον τεχνολογικό κλάδο να «γυρνάει στα κόκκινα» και να συμπαρασύρει σε αρνητικό έδαφος και τους υπόλοιπους δείκτες της Wall Street, παρά το γεγονός πως οι ισχυρές επιδόσεις της Tesla στο α' τρίμηνο έδωσαν «αέρα» αισιοδοξίας στην επενδυτική κοινότητα.

Πιο αναλυτικά, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 1,51% στις 13.252 μονάδες, παρά την αρχική προσπάθεια να αφήσει πίσω τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε στην αγορά η απογοητευτική επίδοση της Netflix στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Απώλειες και για τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones, ο οποίος καταγράφει πτώση 137 μονάδων ή 0,39% στις 35.022 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 υποχωρεί κατά 0,87% στις 4.419 μονάδες.

Στο ταμπλό, «άλμα» άνω του 9% πραγματοποιεί ο τίτλος της Tesla, η οποία την Τετάρτη ανακοίνωσε την αύξηση των εσόδων από τις πωλήσεις των EV στο α' τρίμηνο του 2022 κατά 81% στα 18,76 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών για έσοδα 17,8 δισ. δολάρια.

Ισχυρά κέρδη 8% και για την μετοχή της αεροπορικής United Airlines, η οποία ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών για τις επιδόσεις της στο α' τρίμηνο.

Μάκρο

Οριακά πιο πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκε ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις ανήλθαν σε 184.000 έναντι 186.000 την προηγούμενη εβδομάδα ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswire ανέμεναν μια μέτρηση στις 182.000 αιτήσεις.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν σε 1,41 εκατ., μειωμένες κατά 58.000, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 1970.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοδικά οι ευρωαγορές, με την προσοχή στις οικονομικές εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο

Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη της Tesla - Αυξημένα 81% τα έσοδα στο α' τρίμηνο

Πετρέλαιο: Σε άνοδο με ανησυχίες για την μείωση της προσφοράς από Ρωσία και Λιβύη

gazzetta
gazzetta reader insider insider