Κόβει ταχύτητα το Χρηματιστήριο μετά τα ενδοσυνεδριακά υψηλά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κόβει ταχύτητα το Χρηματιστήριο μετά τα ενδοσυνεδριακά υψηλά
Sell the rally στο Χρηματιστήριο. Επαναφορά στις 900 μονάδες.

Τελευταία ενημέρωση 14:45

Στα ενδοσυνεδριακά υψηλά βρήκε profit taking στο Χρηματιστήριο, κόβοντας έτσι την ταχύτητα και επιβεβαιώνοντας το σενάριο του sell the rallies. Οι αγοραστές έδειξαν στο πρώτο ημίχρονο να μην αφήνουν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία του ράλι της Wall Street επαναφέροντας την αγορά στη ζώνη των 900 - 910 μονάδων.

Η αντίδραση των αγοραστών ευρύτερα στις αγορές έρχεται μετά την αύξηση των επιτοκίων από της Fed κατά 50 μονάδες βάσης με ταυτόχρονη εισήγηση για μείωση του όγκου του ισολογισμού της από τον Ιούνιο. Οι αγορές αντέδρασαν άμεσα και επιθετικά αγοράζοντας το story του πρόεδρου της Fed, πως δε θα προχωρήσει σε μεγαλύτερες αυξήσεις (παίζονταν το σενάριο αυξήσεων κατά 75 μονάδες βάσης) διαφυλάσσοντας την αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας.

Έτσι, η εκτίναξη της «μητέρας των αγορών» κατά σχεδόν 3% στη χθεσινή συνεδρίαση σήμανε την αντίδραση σε όλες τις αγορές.

Ο Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1,13% στις 446,33 μονάδες και ο DAX κατά 1,47% στις 14.176 μονάδες, κόβοντας εν μέρει ταχύτητα αν και όχι στον ίδιο βαθμό με το ΧΑ. Φυσικά η κατάσταση στην Ευρωζώνη είναι εντελώς διαφορετική καθώς οι έντονες πληθωριστικές πιέσεις συνοδεύονται από έναν ανεξέλεγκτο πόλεμο σε όλα τα μέτωπα με τη Ρωσία, με κύρια αιχμή το ενεργειακό. Επιπλέον, η θέση της ΕΚΤ είναι πιο δύσκολη καθώς έχει να διαχειριστεί οικονομίες και αγορές πολλαπλών ταχυτήτων.

Το ΧΑ παρά την πρώτη αντίδραση που ξεπέρασε το 1,5% πλέον κινείται στο 0,09% και τζίρο κοντά στα 37,5 εκατ. ευρώ. Στο +0,33% ο FTSE 25 και στις 2.188 μονάδες και στο +1,25% ο τραπεζικός στις 631,08 μονάδες, έχοντας δει και το +3%.

Στις τράπεζες που αποτελούν κλάδο - οδηγό περιορίζονται τα κέρδη. Συγκεκριμένα η ΕΤΕ περνά από το 3,4% στο -0,11% και στα 3,642 ευρώ. Η Alpha Bank να καταγράφει κέρδη 0,47% στα 1,065 ευρώ με υψηλό όγκο, η Eurobank ενισχύεται κατά 1,65% στα 0,986 ευρώ και η Πειραιώς κατά 0,22% στα 1,343 ευρώ, όλες μακριά από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά.

Συνεχίζει ακάθεκτη το ράλι η Ελλάκτωρ με νέα άνοδο 2,18% στα 1,502 ευρώ, αποτελώντας έτσι ένα από τα χαρτιά της αγοράς (με βάση την ανοδική κίνηση) κατά το τελευταίο διάστημα, καθώς επενδυτές δείχνουν να προεξοφλούν την επάνοδο του κατασκευαστικού ομίλου!

Ισχυρή άνοδο επίσης για την Coca Cola που είχε υστερήσει σε κίνηση, ενώ με κέρδη άνω του 2% κινείται η ΜΟΗ φτάνοντας σε νέα υψηλά. Κέρδη για ElvalHalcor και Viohalco, ενώ στο +0,98% βρίσκεται η Τέρνα Ενεργειακή. Profit taking σε Μυτιληναίο, Jumbo, Titan και Lamda στα ενδοσυνεδριακά υψηλά.

Ακραία κίνηση στην Quest που από το +3,53% πλέον υποχωρεί κατά 4,46% στα 5,14 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Έκρηξη» ανόδου στην Wall Street μετά από την Fed - Κέρδη άνω των 900 μονάδων για τον Dow Jones

Πάουελ (Fed): Παραμένει πολύ ψηλά ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ - «Όχι» σε μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider