Κέρδη στις ευρωαγορές παρά τις ανησυχίες για την οικονομία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στις ευρωαγορές παρά τις ανησυχίες για την οικονομία
Άνοδος άνω του 1% σε Φρανκφούρτη, Παρίσι - Κλειστό το Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Τελευταία ενημέρωση 14.52

Ανοδικά κινούνται στις συνεδριάσεις της Πέμπτης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα μακροοικονομικά δεδομένα για την οικονομία της Ευρωζώνης που δημοσιεύθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, με τον πληθωρισμό να εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ενώ πλήγμα κατά τον Απρίλιο δέχθηκαν τόσο ο μεταποιητικός τομέας όσο και η αγορά εργασίας.

Αναλυτικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,53% και διαμορφώνεται στις 441,04 μονάδες, ενώ ο δείκτης Eurostoxx 50 βρίσκεται στις 3.790,11 με άνοδο 0,81%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,82% και βρίσκεται στις 14.458 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC 40 στο Παρίσι που βρίσκεται στα επίπεδα των 6.495 μονάδων, με άνοδο 1,19%.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,46% στις 24.394 μονάδες, ενώ o ισπανικός IBEX 35 βρίσκεται στις 8.759 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,14%.

Σημειώνεται πως σήμερα, το Χρηματιστήριο του Λονδίνου θα παραμείνει κλειστό, στο πλαίσιο των τετραήμερων εορτασμών για την συμπλήρωση 70 χρόνων της Βασίλισσας Ελισάβετ στον βρετανικό θρόνο (πλατινένιο ιωβηλαίο).

Ασιατικές αγορές

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Πέμπτης, οι κυριότεροι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει στραμμένο στις εξελίξεις τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ υψηλά στην ατζέντα βρίσκεται και οι προσπάθειες για ανάσχεση των πληθωριστικών πιέσεων που κυκλώνουν την παγκόσμια οικονομία.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με μικρές απώλειες 0,16% στις 27.413 μονάδες, ενώ στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ο δείκτης HSI υποχώρησε κατά 1% στις 21.082 μονάδες.

Απώλειες 1% και για τον δείκτη KOSPΙ στη Νότια Κορέα που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.658 μονάδες, όπως και για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 7.175 μονάδες, χάνοντας 0,8%.

Στον αντίποδα, με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις τους οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα, με τον δείκτη Shanghai να διαμορφώνεται στις 3.195 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,42%, ενώ ο Shenzhen Composite έκλεισε στις 11.628 μονάδες, με άνοδο 0,67%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ντάιμον (JPMorgan): Έρχεται «οικονομικός τυφώνας» - Προετοιμαστείτε

Αδύναμη εκκίνηση για την Wall Street τον Ιούνιο

FT: H Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου - Απώλειες 2% για το αργό

gazzetta
gazzetta reader insider insider