Ισχυρές απώλειες στον χρυσό για την Παρασκευή - Κοντά σε χαμηλό 3 εβδομάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρές απώλειες στον χρυσό για την Παρασκευή - Κοντά σε χαμηλό 3 εβδομάδων
Τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Αυγούστου, έχασαν 1,1% στα 1.850,20 δολάρια ανά ουγγιά.

Ισχυρές απώλειες κατέγραψε η τιμή του χρυσού για την Παρασκευή, με το πολύτιμο μέταλλο να επηρεάζεται αρνητικά στο τέλος μιας εβδομάδας που χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη νευρικότητα στις αγορές.

Στο επίκεντρο των προβληματισμών βρίσκονται οι επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) σχετικά με την αύξηση των βασικών επιτοκίων της ώστε να υποχωρήσουν οι πιέσεις του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν σήμερα «έδειξαν» στο ότι δύσκολα η Fed θα αλλάξει τον σχεδιασμό για σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, οδηγώντας ανοδικά τις αποδόσεις στα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ και ενισχύοντας το δολάριο στην αγορά συναλλάγματος, παράγοντες που σχετίζονται με λιγότερες τοποθετήσεις των επενδυτών στο πολύτιμο μέταλλο.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Αυγούστου, έχασαν 1,1% στα 1.850,20 δολάρια ανά ουγγιά. Πρόκειται για την ισχυρότερη ημερήσια πτώση του χρυσού εδώ και περίπου 3 εβδομάδες, όπως ανέφερε το MarketWatch

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider