Χρηματιστήριο: Κέρδη μετά από την «καταιγίδα» ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης της ΕΚΤ

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Κέρδη μετά από την «καταιγίδα» ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης της ΕΚΤ
Το ΧΑ προσπαθεί να αφήσει πίσω μια «καταστροφική» συνεδρίαση, όπου χάθηκαν σχεδόν 40 μονάδες από τον γενικό δείκτη, ενώ στην ίδια κατάσταση ξεπουλήματος βρέθηκε και η αγορά των ελληνικών ομολόγων.

Τελευταία ενημέρωση 13:52

Ανοδικές διαθέσεις δείχνει το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη, προσπαθώντας να αφήσει πίσω μια «καταστροφική» συνεδρίαση, όπου χάθηκαν σχεδόν 40 μονάδες από τον γενικό δείκτη, ενώ στην ίδια κατάσταση ξεπουλήματος βρέθηκε και η αγορά των ελληνικών ομολόγων.

Στο «μικροσκόπιο» των ημερών βρίσκονται οι κινήσεις των κεντρικών τραπεζών αναφορικά με τα επιτόκια για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, και οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη οι οποίες πληθαίνουν. Σήμερα, οι Έλληνες επενδυτές συντονίζονται με τους Ευρωπαίους ομολόγους τους επιχειρώντας να επανέλθουν στα κέρδη, ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ, αλλά και των σημερινών ανακοινώσεων της Fed.

Υπενθυμίζεται, πως έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προκειμένου να συζητήσει το πρόσφατο sell-off στις αγορές κρατικών ομολόγων.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει ad-hoc συνεδρίαση την Τετάρτη για να συζητήσει τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας. Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 09:00 GMT (12.00 ώρα Ελλάδος), ωστόσο δεν είναι ακόμα σαφές εάν θα προκύψει κάποια ανακοίνωση, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

Ο γενικός δείκτης διαμορφώνεται στις 828,08 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,64% με τον τζίρο να ανέρχεται στα 26,58 εκατ. ευρώ.

Ο Large Cap κερδίζει σε σε ποσοστό 0,66%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,22%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές του ΟΤΕ κατά 3,56%, ο Σαράντης 3,28% και η Coca Cola στο +1,84%.

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο -2,92% και της Τέρνα Ενεργειακή -0,82%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών στο +3,30% και τα Προσωπικά ήδη κατά 2,20%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Κατασκευών -1,40% και του Εμπορίου κατά -1,28%. Οι τράπεζες ενισχύονται 0,62%.

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Eurobank με 2.735.835 και 2.036.073 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΤΕ με 3,037 εκατ. ευρώ και η ΔΕΗ με 2,435 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 66 μετοχές, 39 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ANEK +11,48% και Βογιατζόγλου +8,00%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Βιοτέρ -20,00% και Mevaco -9,76%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έκτακτη συνεδρίαση της ΕΚΤ για το ράλι των ομολόγων - Υποχωρούν ιταλικό και ελληνικό 10ετές

Επιτόκια Fed: Δεν αποκλείεται μια αύξηση κατά 0,75% αυτή την εβδομάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider