«Ταβάνι» στις 831 μονάδες για τη θετική αντίδραση στο Χρηματιστήριο - Ράλι 4,5% για την ΔΕΗ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ταβάνι» στις 831 μονάδες για τη θετική αντίδραση στο Χρηματιστήριο - Ράλι 4,5% για την ΔΕΗ
Κέρδη με περιορισμένο τζίρο στην ελληνική αγορά την πρώτη μέρα της εβδομάδας. Ξεχώρισε η μετοχή της ΔΕΗ.

Με μικρή άνοδο αλλά και περιορισμένη διάθεση λόγω της επενδυτικής ανησυχίας που προηγήθηκε στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς τις προηγούμενες μέρες ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αθηνών, με ώθηση από την μετοχή της ΔΕΗ που διεξήγαγε ράλι

Η αγορά επηρεάστηκε θετικά από το ανοδικό κλίμα που επικράτησε στα ευρωπαϊκά ταμπλό, καθώς φάνηκαν να υποχωρούν οι ανησυχίες για τις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων και τα επόμενα βήματα στη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η αποκλιμάκωση των ανησυχιών φάνηκε και στην υποχώρηση των spread μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών κρατικών ομολόγων, που «ξεφούσκωσαν» κάπως από το πολυετή υψηλά όπου βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Σημειώνεται πως η Moody's χαρακτήρισε ως credit positive τα νέα μέτρα της ΕΚΤ για τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Σύμφωνα με τη Moody's, τα οφέλη θα είναι ισχυρότερα στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα, καθώς τα χαρτοφυλάκιά τους έχουν υψηλότερο ποσοστό δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο. Αντίθετα, τα οφέλη θα είναι μικρότερα σε Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία, όπου κυριαρχούν τα δάνεια σταθερού επιτοκίου.

Η εικόνα στην αγορά

Στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με άνοδο 0,78% στις 821,81 μονάδες, και με τζίρο στα 40,32 εκατ. ευρώ.

Ενδοσυνεδριακά έγραψε υψηλό στις 835,35 μονάδες και χαμηλό στις 828,04 μονάδες, την τιμή ανοίγματος της συνεδρίασης.

O Large Cap κέρδισε 0,73% στις 2.001 μονάδες, ο Mid Cap ενισχύθηκε 1,75% στις 1.297 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών ενισχύθηκε 0,43% στις 521 μονάδες.

Από τους κλαδικούς δείκτες ξεχώρισαν η Τεχνολογία με κέρδη 3,74% και το Εμπόριο με 2,77% ενώ απώλειες σημείωσαν το Πετρέλαιο με -1,97% και τα Τρόφιμα οριακά με -0,01%.

Στην κίνηση των μετοχών, η ΔΕΗ έγραψε άνοδο 4,46%, ο ΟΤΕ ισχυροποιήθηκε 1,62% και ο ΟΛΠ κέρδισε 1,44%.

Αντίθετα, απώλειες 2,87% σημείωσε η μετοχή της Motor Oil και η Aegean 0,39%.

Ανοδικά κινήθηκαν 62 μετοχές, 43 πτωτικά, και 61 έμειναν αμετάβλητες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές, παρά την οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα

Moody's: Credit positive για τις τράπεζες τα νέα μέτρα της ΕΚΤ - Τι λέει για Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider