Χρυσός: Σε χαμηλό εννεάμηνου λόγω του ισχυρού δολαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Σε χαμηλό εννεάμηνου λόγω του ισχυρού δολαρίου
Οι απώλειες του χρυσού, μακριά από το ρεκόρ του 2022 στα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά, ήταν το αποτέλεσμα της ενίσχυσης του δολαρίου και της αύξησης των αποδόσεων του αμερικανικού Δημοσίου.

Διεύρυνση των απωλειών σημείωσε ο χρυσός την Δευτέρα, μετά από τέσσερις διαδοχικές εβδομάδες πτώσης, φτάνοντας μάλιστα σήμερα στο χαμηλότερο κλείσιμο 9 μηνών, καθώς το πολύτιμο μέταλλο έχει «βρει τον μπελά του» από την ισχυροποίηση του αμερικανικού δολαρίου.

Οι απώλειες του χρυσού, μακριά από το ρεκόρ του 2022 στα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά, ήταν το αποτέλεσμα της ενίσχυσης του δολαρίου και της αύξησης των αποδόσεων του αμερικανικού Δημοσίου, που έκαναν το πολύτιμο μέταλλο λιγότερο ελκυστικό για τους επενδυτές συγκριτικά.

Οι αποδόσεις στα αμερικανικά ομόλογα ενισχύθηκαν τις τελευταίες ημέρες, αφού ξεπέρασαν τα υψηλά του έτους που είχαν φτάσει στα μέσα Ιουνίου. Εν τω μεταξύ, χάρη σε μεγάλο βαθμό στην αδυναμία του ευρώ, το δολάριο έναντι ανταγωνιστικών νομισμάτων έφτασε υψηλά 20 ετών.

«Η κίνηση της τιμής του πολύτιμου μετάλλου καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από τον δείκτη του δολαρίου, ο οποίος διατηρεί την ισχύ του», δήλωσε, σύμφωνα με το Marketwatch ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην AvaTrade.

Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας που δημοσιεύθηκαν την περασμένη Παρασκευή παρείχαν υποστήριξη στην επιθετική νομισματική πολιτική της Fed, επομένως «είναι πολύ πιθανό η επόμενη αύξηση επιτοκίου να είναι 75 μονάδες βάσης, και αυτό σημαίνει ότι το δολάριο θα ενισχυθεί και η τιμή του χρυσού θα χάσει περισσότερη λάμψη».

Έτσι, την Δευτέρα, ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου υποχώρησε κατά 10,60 δολάρια ή 0,6%, στα 1.731,70 δολάρια ανά ουγγιά. Αυτό ήταν το χαμηλότερο «κλείσιμο» από τον Σεπτέμβριο.

Ακόμα, η τιμή του αργύρου παράδοσης Σεπτεμβρίου έχασε 10 σεντς, ή 0,5%, στα 19.132 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Πτώση άνω του 3% στην εβδομάδα

Σε χαμηλά 21 μηνών ο χρυσός - Έβδομη διαδοχική ημέρα απωλειών

gazzetta
gazzetta reader insider insider