Wall Street: Eπιστρέφουν οι φόβοι για αυξημένα επιτόκια - Σημαντικές απώλειες για τον Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Eπιστρέφουν οι φόβοι για αυξημένα επιτόκια - Σημαντικές απώλειες για τον Dow
Οι φόβοι για μια πιο επιθετική αύξηση των επιτοκίων επιστρέφουν στην Wall Street. 

Τελευταία ενημέρωση: 20:49

Οι αμερικανικές μετοχές κινούνται πτωτικά, καθώς οι φόβοι για μια πιο επιθετική αύξηση των επιτοκίων από την Fed επιστρέφουν στην Wall Street.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτή την εβδομάδα θα επικρατήσει η αστάθεια, με την αγορά να αναμένει την ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, και τα σχόλιά του για τον πληθωρισμό στο ετήσιο οικονομικό συμπόσιο της κεντρικής τράπεζας στο Τζάκσον Χολ. «Ο πρόεδρος της Fed είναι πιθανό να ακουστεί πολύ πιο επιθετικός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, από ό,τι στη συνέντευξη Τύπου της 27ης Ιουλίου, όταν είπε ότι το επιτόκιο των κεφαλαίων της Fed είναι ήδη σε ουδέτερα εδάφη», ανέφερε ο Chris Senyek της Wolfe Research.

Η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters, που υποστήριξαν ότι οι κίνδυνοι των πληθωριστικών πιέσεων είναι ανοδικοί.

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση του Reuters (η οποία διενεργήθηκε 16 με 19 Αυγούστου) προβλέπουν αύξηση των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα τον επόμενο μήνα -διατηρώντας την πρόβλεψη τους από την τελευταία δημοσκόπηση- με το επιτόκιο να φτάνει στο 2,75%-3%. Την ίδια ώρα, 18 από τους 94 οικονομολόγους αναμένουν αύξηση των επιτοκίων από τη Fed κατά 75 μονάδες βάσης.

Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones πέφτει 614,95 μονάδες ή 1,82%, στις 33,091 μονάδες και οδεύει προς την χειρότερη ημέρα από τον Ιούνιο, ο S&P 500 χάνει 85,30 μονάδες ή 2,02% στις 4.143 και ο Nasdaq σημειώνει πτώση 301,63 μονάδες ή 2,37% στις 12,404 μονάδες.

Σε επίπεδο εταιρειών, οι μετοχές της AMC σημειώνουν βουτιά 32%, στη σκιά της είδησης ότι η Cineworld, η οποία κατέχει την αλυσίδα κινηματογράφων στις ΗΠΑ, Regal Cinemas, εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρύξει πτώχευση.

Η εταιρεία, με χρέος 8,9 δισ. δολάρια στα τέλη του 2021, ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η έλλειψη μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών κρατά μακριά τους θεατές και επηρεάζει τις ταμειακές ροές της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

EY: Αυξημένη διάθεση για επενδύσεις στην τεχνολογία - Στα δεδομένα βασίζουν οι επιχειρήσεις την ανάπτυξή τους

Amazon και UnitedHealth μεταξύ των διεκδικητών για την εξαγορά της Signify Health

gazzetta
gazzetta reader insider insider