Σε υψηλά επτά ημερών το πετρέλαιο - Πτώση 5% για το φυσικό αέριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά επτά ημερών το πετρέλαιο - Πτώση 5% για το φυσικό αέριο
Πάνω από τα 100 δολάρια το brent εν μέσω ανησυχίας για περικοπές στην παραγωγή από τη Σαουδική Αραβία.

Σε υψηλά άνω των 7 ημερών έκλεισαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία έδωσε ώθηση στον «μαύρο χρυσό».

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Οκτωβρίου του αμερικανικού West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν με κέρδη 3,38 δολαρίων/βαρέλι ή 3,7% και διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 93,74 δολαρίων/βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό brent παραδόσεως Οκτωβρίου, το οποίο διαμορφώθηκε στα 100,22 δολάρια/βαρέλι καταγράφοντας κέρδη 3,9% ή 3,74 δολαρίων/βαρέλι.

Σημειώνεται πως την Δευτέρα, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ+ έχει τα μέσα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της παραγωγής, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, επικαλούμενο τα σχόλια που έκανε ο Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν στο Bloomberg σε συνέντευξή του.

Την ίδια στιγμή, σημαντική πτώση κατέγραψαν οι τιμές του αμερικανικού φυσικού αερίου, καθώς έχασαν περίπου 5% και έκλεισαν στα 9,93 δολάρια/εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, ενώ νωρίτερα είχαν φτάσει ακόμα και πάνω από τα 10 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο τα τελευταία 14 χρόνια.

Η βενζίνη παραδόσεως Σεπτεμβρίου κέρδισε 1,5% στα 2,933 δολάρια/γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 1,7% στα 3,84 δολάρια/γαλόνι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Έσπασε» το 6ήμερο πτωτικό σερί ο χρυσός

Ευρώ: «Μάχη» για την απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο, παρά την ανοδική αντίδραση

gazzetta
gazzetta reader insider insider