Πετρέλαιο: Υποχώρησαν οι τιμές με τους traders να «ζυγίζουν» το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Υποχώρησαν οι τιμές με τους traders να «ζυγίζουν» το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν
Το WTI υποχώρησε 1,89 δολ. ή 1,99% στα 93 δολ. το βαρέλι.

Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για μια πιθανή επιστροφή των ιρανικών εξαγωγών στην αγορά αλλά και εν μέσω ανησυχίας ότι τα ολοένα και αυξανόμενα αμερικανικά επιτόκια των ΗΠΑ θα αποδυναμώσουν τη ζήτηση για καύσιμα.

Η προοπτική ο OPEC+ να περιορίσει την προσφορά πετρελαίου συγκράτησε την πτώση των τιμών.

Το αμερικανικό αργό WTI υποχώρησε 2 δολ. ή 2,1% στα 92,9 δολ. το βαρέλι. To brent έχασε 1,88 δολ. ή 1,9% στα 99,34 δολ. το βαρέλι.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ και το Ιράν για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015 για τα πυρηνικά συνεχίζονται, με το Ιράν να λέει ότι έλαβε απάντηση από τις ΗΠΑ για το «τελικό» κείμενο της ΕΕ που επαναφέρει τη συμφωνία.

Οι αναλυτές της ANZ, Daniel Hynes και Soni Kumari, εκτιμούν ότι εάν υπάρξει συμφωνία, πιθανότατα θα επηρεάσει την ψυχολογία και θα μειώσεις τις τιμές βραχυπρόθεσμα, καθώς η συμφωνία θα επιτρέψει πιθανώς να εισρεύσουν στην αγορά επιπλέον ένα εκατομμύριο βαρέλια. «Παρόλα αυτά, η αγορά θα παραμείνει σφιχτή καθώς η συμφωνία δεν θα αντισταθμίσει την πτώση της ρωσικής προσφοράς και τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της ζήτησης», πρόσθεσαν.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης τις δηλώσεις του Προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ την Παρασκευή στο συμπόσιο του Τζάκσον Χολ. «Η αγορά είναι λίγο ανήσυχη για το τι θα πει ο Πάουελ αύριο ως προς την αύξηση των επιτοκίων», σχολιάζει ο Phil Flynn, αναλυτής τηξς Price Futures group.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider