Διστακτικά κέρδη για την Wall Street πριν από τις ανακοινώσεις της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διστακτικά κέρδη για την Wall Street πριν από τις ανακοινώσεις της Fed
Τριψήφια άνοδος για τον Dow Jones στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με όλη την προσοχή στην ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ.

Μικρά κέρδη σημειώνονται για την Τετάρτη στην Wall Street, με το αμερικανικό χρηματιστήριο να αναμένει τις αποφάσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,47% ή 113,87 μονάδες στις 30.820 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,39% ή 14,95 μονάδες στις 3.871 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,20% ή 22,66 μονάδες στις 11.449 μονάδες.

Επιτόκια και προβλέψεις

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται η Fed, με την τράπεζα να αναμένεται να ανακοινώσει το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων της με στόχο να περιορίσει τον καλπάζοντα πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία.

Η πλειονότητα των επενδυτών αναμένει μια αύξηση κατά 0,75%, παρόμοια με αυτή του Ιουλίου, ενώ με προσοχή αναμένονται και οι προβλέψεις της Fed για τα βασικά μεγέθη της οικονομίας των ΗΠΑ, όπως ο πληθωρισμός, η πορεία του ΑΕΠ και οι εκτιμήσεις για την απασχόληση.

Σημειώνεται πως μεγάλη μερίδα των αναλυτών υποστηρίζει πως οι αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της Fed «σπρώχνουν» προς την ύφεση τις ΗΠΑ, λόγω της ανόδου στο κόστος δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, έχει τονίσει πως η τράπεζα μπορεί να προκαλέσει πρόσκαιρα «πόνο» στην οικονομία, υπογραμμίζοντας ότι η Fed δεν θα σταματήσει από τον στόχο της για μείωση του πληθωρισμού προς τα επίπεδα του 2%.

Μάκρο

Οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο συρρικνώθηκαν κατά 0,4% έναντι πτώσης 5,7% τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια πτώση κατά 2,3%.

Οι 4,8 εκατ. κατοικίες που πωλήθηκαν τον Αύγουστο είναι ο χαμηλότερος αριθμός πώλησης από τον Ιούνιο του 2020, όταν η αμερικανική αγορά ακινήτων δοκιμάζονταν από τα lockdown για την πανδημία του κορονοϊού.

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών βρέθηκαν οι ονομαστικές τιμές των ενοικίων στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας real estate Redfin.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 2.039 δολάρια ανά μήνα, αυξημένη κατά 11,1% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Μικρά κέρδη σημειώνει η μετοχή της General Mills, αφού για το α’ τρίμηνο χρήσης του 2023, ο κατασκευαστής καταναλωτικών τροφίμων με έδρα τη Μινεσότα, πραγματοποίησε «άλμα» 4% στις καθαρές πωλήσεις στα 4,7 δισ. δολάρια και άνοδο 13% στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 1,11 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider