Νέο ρεκόρ για τον χρυσό - Μία ανάσα από το ορόσημο των 3.000 δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Νέο ρεκόρ για τον χρυσό - Μία ανάσα από το ορόσημο των 3.000 δολαρίων
Νέο υψηλό ρεκόρ κατέγραψαν οι τιμές του χρυσού, πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής πλέον από το ορόσημο των 3.000 δολαρίων ανά ουγγιά.

Νέο υψηλό ρεκόρ κατέγραψαν οι τιμές του χρυσού την Πέμπτη, πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής πλέον από το ορόσημο των 3.000 δολαρίων ανά ουγγιά, με τη δυναμική να οφείλεται στην αυξημένη αβεβαιότητα που προκαλούν οι απειλές των δασμών και στα στοιχήματα για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την Fed.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός σποτ ενισχύθηκε 1,6% στα 2.977,36 δολάρια η ουγγιά, το δωδέκατο ρεκόρ του μέχρι σήμερα το 2025.

Οι τιμές έχουν αυξηθεί σχεδόν 14% μέχρι στιγμής φέτος μετά από μια σταθερή άνοδο 27% το 2024. Η.Π.Α.

Τα futures χρυσού αυξήθηκαν 1,4% στα 2.989 δολάρια.

«Ο χρυσός βρίσκεται σε μια κοσμική "bull" αγορά. Προβλέπουμε ότι οι τιμές θα διαπραγματεύονται μεταξύ 3.000 και 3.200 δολαρίων φέτος», δήλωσε ο Alex Ebkarian, διευθύνων σύμβουλος της Allegiance Gold.

Οι μεταβαλλόμενες εμπορικές πολιτικές του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ βοήθησαν τον χρυσό, ένα περιουσιακό στοιχείο που προτιμούν οι επενδυτές εν μέσω γεωπολιτικής και οικονομικής αναταραχής.

Οι επενδυτές αναμένεται να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην επερχόμενη συνάντηση της Fed την επόμενη Τετάρτη. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει το επιτόκιο στο εύρος 4,25%-4,50%..

«Ο πιθανός αντίκτυπος των δασμολογικών και εμπορικών απειλών είναι αδύνατο να μοντελοποιηθεί, αναγκάζοντας τη Fed να μετρήσει οικονομικά δεδομένα για να τη βοηθήσει να καθορίσει την επόμενη κίνησή της», δήλωσε ο John Ciampaglia, Διευθύνων Σύμβουλος της Sprott Asset Management. «Πιστεύουμε ότι η Fed έχει κολλήσει σε κατάσταση "βλέποντας και κάνοντας"».

Εν τω μεταξύ, η Κίνα συνέχισε τις αγορές χρυσού της για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας.

Στα άλλα μέταλλα, το spot ασήμι σημείωσε άνοδο 1,7% στα 33,79 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Απώλειες μετά τις νέες απειλές Τραμπ για δασμούς - Πρώτο πλήγμα στις μετοχές ποτών

Υψηλότερα στο «τείχος του φόβου» το Χρηματιστήριο

Μπέσεντ: Οι αγορές αντιδρούν υπερβολικά στους δασμούς

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider