Άνοδος που δεν πείθει στο Χρηματιστήριο - Στα τάρταρα ο τζίρος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος που δεν πείθει στο Χρηματιστήριο - Στα τάρταρα ο τζίρος
Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού θα στραφούν τα βλέμματα των επενδυτών παγκοσμίως.

Τελευταία ενημέρωση 14:00

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού θα στραφούν τα βλέμματα των επενδυτών παγκοσμίως αναζητώντας καύσιμα και ευκαιρίες για τοποθετήσεις στις αγορές μετοχών.

Συγκεκριμένα, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα μεγέθη από την αμερικανική αγορά εργασίας, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να φανεί εάν θα υπάρξει κάποια αποκλιμάκωση στην πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Είναι σαφές ότι το τελευταίο έχει περισσότερες δυνατότητες να διαμορφώσει τις συναλλαγές τις επόμενες εβδομάδες, αλλά το πρώτο αποτελεί πάντα ένα μεγάλο γεγονός.

Όσον αφορά το τι να περιμένουμε από τη σημερινή έκθεση για τις θέσεις εργασίας, οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank στις ΗΠΑ προβλέπουν ότι οι μισθοδοσίες εκτός του αγροτικού κλάδου αυξήθηκαν κατά +275 χιλιάδες τον Σεπτέμβριο. Αυτό είναι ελαφρώς υψηλότερο από το +250.000 του consensus, αλλά θα εξακολουθήσει να αποτελεί τον χαμηλότερο ρυθμό μηνιαίας αύξησης θέσεων εργασίας από τον Απρίλιο του 2021. Οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank θεωρούν ότι αυτό θα είναι αρκετό για να μειώσει το ποσοστό ανεργίας κατά ένα δέκατο στο 3,6%, ειδικά δεδομένης της αύξησης κατά τρία δέκατα του ποσοστού συμμετοχής τον Αύγουστο. Όσον αφορά τη Fed, τόσο τα futures όσο και οι οικονομολόγοι των ΗΠΑ βλέπουν μια κίνηση +75 μονάδες βάσης ως το πιθανότερο αποτέλεσμα στην επόμενη συνεδρίαση τη στιγμή που μια ισχυρή έκθεση σήμερα θα παγίωνε αυτές τις προσδοκίες, δεδομένης της πρόσφατης φλυαρίας ότι η Fed μπορεί να επιβραδύνει τις προσδοκίες του ρυθμού ανόδου νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Όσο αναφορά το ΧΑ, ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 873 μονάδες, με σημεία στήριξης τις 804 και τις 779 μονάδες και σημεία αντίστασης τις 823 και 834 μονάδες.

Βραχυπρόθεσμα οι αγορές και το ΧΑ βρίσκονται σε μια ανοδική κίνηση, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από το αν ο S&P 500 θα καταφέρει να επανέλθει και διασπάσει αποφασιστικά το επίπεδο των 3.911 μονάδων. Ιδιαίτερα κρίσιμο να διατηρηθεί το ΧΑ κατά τη σημερινή συνεδρίαση πάνω από τα όρια των 805 μονάδων.

Την Παρασκευή, ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να ισορροπήσει πέριξ των 816 μονάδων με διστακτικές κινήσεις. Συγκεκριμένα λίγο πριν τις 14:00 ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,4% στις 819,96 μονάδες, ενώ ο FTSE 25 σημειώνει κέρδη 0,39% στις 1.973,22 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης υπεραποδίδει κατά 1,09% στις 541,13 μονάδες. Ο τζίρος ξεπερνά με το ζόρι τα 14 εκατ. ευρώ.

Στις τράπεζες, η ΕΤΕ ενισχύεται κατά 2,07% στα 3,25 ευρώ, η Alpha Bank στο +1,09% και τα 0,875 ευρώ, η Eurobank καταγράφει κέρδη 0,64% στα 0,8836 ευρώ και η Πειραιώς στο +0,74% και τα 1,09 ευρώ.

Στους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης που διόρθωσαν χθες με αρκετά έντονο τρόπο πραγματοποιούν μπάσιμο οι επενδυτές.

Συγκεκριμένα, ο ΟΠΑΠ ενισχύεται κατά 0,82%, ο ΟΤΕ κατά 0,33%, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατά 2,08%, η ΔΕΗ στο 0,74% και η Τέρνα Ενεργιακή στο 1,69%.

Ήπια υποχώρηση για Μυτιληναίο, Βιοχάλκο, και ΜΟΗ, ενώ εντείνονται σε ένα βαθμό οι απώλειες σε ΕΕΕ λόγω και της πορείας που καταγράφει στο Λονδίνο.

Profit taking σε ΕΕΕ και ΕΛΠΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider