Wall Street: Απώλειες για τους δείκτες εν αναμονή πληθωρισμού και εταιρικών αποτελεσμάτων

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Απώλειες για τους δείκτες εν αναμονή πληθωρισμού και εταιρικών αποτελεσμάτων
Ήπιες πτώση για Dow Jones και S&P 500 στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Στο -1% ο Nasdaq.

Τελευταία ενημέρωση: 20.34

Απώλειες καταγράφει η Wall Street για τη Δευτέρα, με τους επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο να... προετοιμάζονται για μια «μεγάλη» εβδομάδα αναφορικά με τις πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία των ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jonesχάνει 0,54% ή 159 μονάδες στις 29.137 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,95% ή 34,54 μονάδες στις 3.605 μονάδες.

Ο Nasdaq πέφτει 1,27% ή 133,61 μονάδες στις 10.518 μονάδες.

Σημαντικές πιέσεις δέχονται οι τεχνολογικές μετοχές, στον απόηχο της αυστοροποίησης των εξαγωγών ημιαγωγών από τις ΗΠΑ στην Κίνα, που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

Σημειώνεται πως λόγω της σημερινής Ημέρας του Κολόμβου στις ΗΠΑ, η αγορά των ομολόγων είναι σε αργία και ο όγκος των συναλλαγών στο αμερικανικό χρηματιστήριο αναμένεται να παρουσιάσει κάμψη.

Πληθωρισμός και αποτελέσματα στο «φόντο» της Fed

Βασικό θέμα προσοχής για την τρέχουσα εβδομάδα θα είναι οι ανακοινώσεις για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ κατά τον Σεπτέμβριο, που αναμένονται την Πέμπτη. Στο επίκεντρο βρίσκεται το κατά πόσο η αύξηση των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed) έχει συγκρατήσει την άνοδο των τιμών, με τα στοιχεία να προσφέρουν και σημάδια για το εάν η Fed θα «αφήσει το γκάζι» από τον τρέχοντα ρυθμό αύξησης των επιτοκίων ή εάν θα προχωρήσει σε ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Fed του Σικάγο, Τσαρλς Έβανς, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το ότι η τράπεζα μπορεί να μειώσει τον πληθωρισμό χωρίς να προκαλέσει ύφεση στην αμερικανική οικονομία.

Εξάλλου, οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ' τρίμηνο του 2022, προκειμένου να δουν κατά πόσο τα εταιρικά μεγέθη αντεπεξήλθαν στο περιβάλλον των πληθωριστικών πιέσεων και του αυξημένου κόστους δανεισμού που «συνοδεύει» τη «σφιχτή» νομισματική πολιτική της Fed.

Την Παρασκευή ανακοινώνουν τα αποτελέσματα τους οι τράπεζας JPMorgan, Wells Fargo, Morgan Stanley και Citigroup.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Πτώση 7% σημειώνει η μετοχή της Rivian, στον απόηχο της ανάκλησης 12.212 οχημάτων της εταιρείας ηλεκτροκίνησης.

Η ανάκληση αφορά μοντέλα R1T και R1S SUV που κατασκευάστηκαν μέχρι τον Σεπτέμβριο, με τις ανακλήσεις να αφορούν σχεδόν το σύνολο των εν λόγω μοντέλων που έχει κατασκευάσει η εταιρεία, από το φθινόπωρο του 2021 που ξεκίνησε η παραγωγή των μοντέλων.

Ήπιες απώλειες σημειώνει η μετοχή της Tesla, αφότου η εταιρεία του Έλον Μασκ κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων στην αγορά της Κίνας για τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έβανς (Fed): Δυνατή η μείωση του πληθωρισμού χώρις ύφεση στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider