Επιμένουν οι απώλειες στην Wall Street, εν αναμονή του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιμένουν οι απώλειες στην Wall Street, εν αναμονή του πληθωρισμού στις ΗΠΑ
«Φρέσκια» πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις επόμενες κινήσεις της Fed στο μέτωπο της αύξησης των επιτοκίων.

Συνέχεια στο αρνητικό κλίμα των τελευταίων συνεδριάσεων δίνει η Wall Street την Τρίτη, με τους επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο να αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, τα οποία αναμένεται να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις στη νομισματική πολιτική της χώρας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 0,35% ή 102,82 μονάδες στις 29.100 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,77% ή 26,89 μονάδες στις 3.586 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 0,76% ή 80,18 μονάδες στις 10.458 μονάδες

Οι προσδοκίες για τα επιτόκια της Fed

Κύριο θέμα προσοχής για τις εξελίξεις στη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ την τρέχουσα εβδομάδα είναι τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία κατά τον Σεπτέμβριο, που θα ανακοινωθούν την προσεχή Πέμπτη.

Οι αναλυτές αναμένουν το κατά πόσο οι μέχρι στιγμής αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) έχουν συγκρατήσει την άνοδο των τιμών. Ωστόσο, σε ενδεχόμενο που ο πληθωρισμός κινηθεί πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, θεωρείται δεδομένο πως η Fed θα συνεχίσει τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων, ενισχύοντας το κόστος δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και αυξάνοντας τις ανησυχίες για ύφεση στην οικονομία των ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αναλυτές δίνουν 92% πιθανότητες για μια αύξηση των επιτοκίων της τράπεζας κατά 0,75% στην επόμενη συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) τον Νοέμβριο.

Οι τράπεζες

Εξάλλου, η Wall Street βρίσκεται εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ' τρίμηνο του 2022, με τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες να κάνουν «πρεμιέρα» στις σχετικές ανακοινώσεις την Παρασκευή.

Όπως μετέδωσε το Reuters, οι 6 μεγαλύτερες τράπεζες στις ΗΠΑ αναμένεται να αφήσουν στην άκρη 5 δισ. δολαρίων ως «μαξιλάρι» ρευστότητας για το γ' τρίμηνο του 2022, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για ύφεση στην οικονομία.

Τα κέρδη των αμερικανικών τραπεζών αναμένεται να υποχωρήσουν από 13% έως 46% για το γ' τρίμηνο, σύμφωνα με δημοσκόπηση μεταξύ αναλυτών του Refinitiv, με την Citi να αναμένεται να ανακοινώσει το μεγαλύτερο «μαξιλάρι» ρευστότητας του κλάδου, ύψους 1,51 δισ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής της JP Morgan, Τζέιμι Ντιμόν, ανέφερε τη Δευτέρα πως οι ΗΠΑ είναι πιθανό να βρεθούν σε ύφεση μέσα στους επόμενους μήνες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Κέρδη 3% σημειώνει η μετοχή της American Airlines, στον απόηχο της ανοδικής αναθεώρησης των εκτιμήσεων της αεροπορικές εταιρείας για τα έσοδα του γ' τριμήνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Πρόβλεψη για πληθωρισμό 7% το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider