Wall Street: Επιστροφή στα ράλι ενώ τα εταιρικά αποτελέσματα συνεχίζονται

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Επιστροφή στα ράλι ενώ τα εταιρικά αποτελέσματα συνεχίζονται
Ο S&P 500 αφήνει πίσω του την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών.

Tελευταία ενημέρωση 20:32

Μετά από το roaller coaster της προηγούμενης εβδομάδας, η νέα ξεκινά με άνοδο για την Wall Street, και με τον Dow Jones να κάνει ισχυρό «άλμα», καθώς η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίζεται.

Μια σχετική ηρεμία στα χρηματιστήρια προκλήθηκε και από το γεγονός ότι οι αγορές αντιδρούν θετικά στις αποφάσεις «αναστροφής» στην οικονομική πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης, με την στερλίνα να κερδίζει περίπου 1% την Δευτέρα έναντι του δολαρίου. Η άνοδος ακολούθησε την ανατροπή «σχεδόν όλων των οικονομικών μέτρων» που είχαν ανακοινωθεί πριν από τρεις εβδομάδες από τον προκάτοχό του Κουάζι Κουάρτενγκ και είχαν προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στις βρετανικές αγορές, όπως ανακοίνωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ. Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν σήμερα περιλαμβάνεται η πρόβλεψη ότι το πλαφόν στους λογαριασμούς ενέργειας όλων των νοικοκυριών θα ισχύσει μέχρι τον Απρίλιο και όχι για δύο χρόνια.

Αλλά οι συνθήκες κάθε άλλο παρά ευνοϊκές είναι καθώς ο S&P 500 άφησε πίσω του την τέταρτη συνεχή εβδομάδα απωλειών, με τους επενδυτές να αντιδρούν νευρικά στα στοιχεία του «επίμονου» πληθωρισμού στις ΗΠΑ, φέρνοντας και του τρεις δείκτες σε χαμηλά για το έτος.

Έτσι, ο Dow Jones κάνει «άλμα» 603 μονάδων ή 2,04% στις 30.238 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 99 μονάδες ή 2,75% στις 3.681 μονάδες, και ο Nasdaq κερδίζει 3,35% ή 345 μονάδες στις 10.666 μονάδες.

Μάκρο

Συρρικνώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα η μεταποίηση της πολιτείας της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ με τις προβλέψεις των βιομηχανιών για τις αρχές του 2023 να είναι απογοητευτικές. Ο δείκτης γενικών επιχειρηματικών συνθηκών της Fed της Νέας Υόρκης υποχώρησε σχεδόν 8 μονάδες στο - 9,1 τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα. Οι ενδείξεις κάτω από το μηδέν υποδεικνύουν συρρίκνωση. Η μέση εκτίμηση σε έρευνα του Bloomberg με οικονομολόγους έκανε λόγο για -4,3. Ο δείκτης νέων παραγγελιών παρέμεινε αμετάβλητος από τον προηγούμενο μήνα στο 3,7, παρουσιάζοντας μέτρια ανάπτυξη. Το εύρος των αποστολών μειώθηκε κατά περίπου 20 μονάδες στο -0,3, ενώ ένας δείκτης της απασχόλησης στα εργοστάσια έδειξε μια μέτρια αύξηση του αριθμού των εργαζομένων. Προοπτικά, ο δείκτης για τις μελλοντικές επιχειρηματικές συνθήκες υποχώρησε 10 μονάδες στο -1,8, που είναι και η δεύτερη χειρότερη πρόβλεψη από το 2009. Σχεδόν το 36% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αναμένει ότι οι γενικές επιχειρηματικές συνθήκες θα εξασθενήσουν τους επόμενους έξι μήνες.

Εταιρικά νέα

Κέρδη και έσοδα υψηλότερα των εκτιμήσεων εμφάνισε η Bank of America, με τη μετοχή της να ενισχύεται πάνω από 6%. Τα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου μειώθηκαν στα 6,58 δισ. δολάρια ή 81 σεντς ανά μετοχή από τα 7,26 δισ. δολάρια ή 85 σεντς ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα έσοδα ενισχύθηκαν 8% στα 24,5 δισ. δολάρια, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους ανήλθαν στα 13,77 δισ. δολάρια από 11,09 δισ. δολάρια. Αναλυτές, σε δημοσκόπηση της FactSet, ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή ύψους 78 σεντς και έσοδα της τάξης των 23,54 δισ. δολαρίων.

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου της αμερικανικής εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Charles Schwab τη Δευτέρα, καταγράφοντας ρεκόρ, εν μέσω αύξησης των επιτοκίων. Η Schwab στα προσαρμοσμένα τριμηνιαία κέρδη ανακοίνωσε 1,10 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 5,5 δισ. δολαρίων, δύο μεγέθη που αμφότερα αποτελούν ρεκόρ. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της FactSet ανέμεναν κέρδη 1,05 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 5,4 δισ. δολαρίων. Πριν από ένα χρόνο, η Schwab ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 84 σεντς ανά μετοχή με έσοδα 4,6 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Από το ράλι στο «βαθύ κόκκινο» η Wall Street - Στις -400 μονάδες ο Dow και - 3% ο Nasdaq

Bank of America: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο γ' τρίμηνο

Fed Νέας Υόρκης: Συρρικνώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα η μεταποιητική δραστηριότητα

gazzetta
gazzetta reader insider insider