Κέρδη για την Wall Street, με την προσοχή στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για την Wall Street, με την προσοχή στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ
Μικρή άνοδος για τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό οι επενδυτές.

Τελευταία ενημέρωση: 17:28

Ανοδικά πρόσημα σημειώνει η Wall Street την Τρίτη, παρά τη νευρικότητα που επικράτησε στο άνοιγμα της συνεδρίασης και με τους επενδυτές να αναμένουν τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών (για το Κογκρέσο) στις ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,89% ή 290,69 μονάδες στις 33.117 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,49% ή 18,14 μονάδες στις 3.825 μονάδες.

Ο Nasdaq ισχυροποιείται 0,41% ή 44 μονάδες στις 10.608 μονάδες.

Στο επίκεντρο η «μετάφραση» των εκλογών για την οικονομία

Οι αναλυτές αναμένουν το πως θα διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ μετά από τις εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν ισχνό προβάδισμα στους Ρεπουμπλικανούς για τη Βουλή και στους Δημοκρατικούς για τη Γερουσία, χωρίς να αποκλείονται οι εκπλήξεις.

Μια ενδεχόμενη ενίσχυση των Ρεπουμπλικανών θα μπορούσε να θέσει εμπόδια στα οικονομικά νομοσχέδια που θέλει να προωθήσει ο Δημοκρατικός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ιδιαίτερα εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που προκαλεί ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία και τα «απόνερα» των κυρώσεων προς τη Μόσχα.

Μια νίκη των Δημοκρατικών στη Βουλή και τη Γερουσία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιέσεις για περαιτέρω φορολόγηση των μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Εξάλλου και πέρα από τις ενδιάμεσες εκλογές, οι αναλυτές εστιάζουν στις ανακοινώσεις της Πέμπτης για την πορεία του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία κατά τον Οκτώβριο. Τα στοιχεία θα δείξουν το κατά πόσο η αύξηση των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) έχει περιορίσει την άνοδο των τιμών στις ΗΠΑ και το εάν η Fed θα συνεχίσει με την σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής το επόμενο χρονικό διάστημα.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Πτώση στο 19% καταγράφει η μετοχή της Lyft μετά από τα χειρότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία rιdesharing στο γ' τρίμηνο του 2022.

Τα έσοδα της Lyft διαμορφώθηκαν στα 1,05 δισ. δολάρια έναντι εσόδων 1,06 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv.

Κέρδη κοντά στο 7% σημειώνει η μετοχή της Kohl's αφότου έγινε γνωστό πως η CEO της αλυσίδας λιανεμπορίου, Μισέλ Γκας, αποχωρεί από τη θέση της μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διχαστικό κλίμα στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί χάνουν τη Νέα Υόρκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider