Το Χρηματιστήριο συνέχισε να κινείται πάνω από τις 900 μονάδες

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Χρηματιστήριο συνέχισε να κινείται πάνω από τις 900 μονάδες
Μικρά κέρδη στην ελληνική αγορά για την Τρίτη, με την προσοχή των επενδυτών στον τραπεζικό κλάδο. Στήριγμα ανόδου η ΔΕΗ.

Με ήπια κέρδη ολοκλήρωσε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την ελληνική αγορά να κλείνει για δεύτερη συνεχόμενη μέρα πάνω από τα επίπεδα των 900 μονάδων.

Στο επίκεντρο των εξελίξεων για τους επενδυτές βρίσκονται τα οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, καθώς άνοιξε σήμερα το βιβλίο προσφορών της Εθνικής Τράπεζας για την έκδοση ομολόγου senior preferred.

Παράλληλα, σε προχωρημένες συζητήσεις με την Άβαξ για την απόκτηση μετοχών στη Γέφυρα του Ρίου βρίσκεται η Άκτωρ Παραχωρήσεις.

Σημειώνεται πως στο θετικό κλίμα του ΧΑ συνέβαλε η άνοδος των χρηματιστηρίων σε Ευρώπη και ΗΠΑ, με την προσοχή στις προσδοκίες για χαλάρωση στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής των ισχυρών κεντρικών τραπεζών.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύθηκε 0,40% στις 903,87 μονάδες, με τον τζίρο να ξεπερνά τα 75 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, ο ΓΔ σημείωσε υψηλό στις 904,76 μονάδες και χαμηλό στις 899,69 μονάδες.

Ο Large Cap κέρδισε 0,23% στις 2.194 μονάδες, ο Mid Cap ανέβηκε 0,56% στις 1.383 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών υποχώρησε 0,18% στις 644,57 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, κέρδη 5,6% σημείωσε ο ΑΔΜΗΕ και άνοδο 2% η ΔΕΗ.

Αντίθετα, απώλειες 0,9% κατέγραψε η μετοχή του ΟΠΑΠ και πτώση 0,8% η μετοχή της Alpha Bank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider