Νευρικότητα στην Wall Street, με ανησυχίες για την Fed

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νευρικότητα στην Wall Street, με ανησυχίες για την Fed
Νευρικότητα στους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Παρασκευή.

Τελευταία ενημέρωση: 19:58

Νευρικότητα καταγράφεται στην Wall Street την Παρασκευή, καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο να προσπαθεί να ανακάμψει από δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις απωλειών και να κλείσει με άνοδο την εβδομάδα. Οι επενδυτές προσπαθούν να αποτιμήσουν το ενδεχόμενο συνέχισης στις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,03% ή 24,17 μονάδες στις 33.570 μονάδες.

Ο S&P 500 χάνει 0,15% ή 5,90 μονάδες στις 3.940 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχωρεί 0,65% ή 72,42 μονάδες στις 11.072 μονάδες.

Η προσοχή για τα επιτόκια τον Δεκέμβριο

Η αμερικανική αγορά συνεχίζει να κινείται στον απόηχο των δηλώσεων που έκανε το μέλος του Δ.Σ. της Fed, Τζέιμς Μπούλαρντ, για ανάγκη περαιτέρω αύξησης των βασικών επιτοκίων της τράπεζας.

Οι δηλώσεις του Μπούλαρντ έρχονται να «χαλάσουν» την προσδοκία μερίδας των αναλυτών για σταδιακή χαλάρωση στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed το επόμενο χρονικό διάστημα, μετά από την απρόσμενη αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και των τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ που καταγράφηκαν τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το Reuters, η πλειονότητα των επενδυτών αναμένει πως η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της κατά 0,50% τον Δεκέμβριο, έναντι αύξησης 0,75% τον Οκτώβριο.

Το μέλος του Δ.Σ. της Fed, Σούζαν Κόλινς, είπε πως μια αύξηση μεγέθους 0,75% (όπως έγινε τον Οκτώβριο) παραμένει στο τραπέζι των επιλογών που έχει η Fed, με την ίδια να συμπληρώνει πως «στο παρελθόν και μια αύξηση της τάξης του 0,5% θεωρούνταν ως μεγάλη»

Μάκρο

Οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Οκτώβριο ανήλθαν σε 4,43 εκατ. έναντι 4,71 εκατ. τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας πτώση 5,9% σε μηνιαίο επίπεδο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν πτώση 6,6%.

Σημειώνεται πως πρόκειται για τη 9η συνεχόμενη μηνιαία πτώση των πωλήσεων ενώ είναι το χειρότερο σερί για τις υφιστάμενες κατοικίες από τον Δεκέμβριο του 2011, μετέδωσε το Reuters.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Κέρδη 3% καταγράφει η μετοχή της Gap, στον απόηχο των αυξημένων εσόδων και κερδών που εμφάνισε η εταιρεία ένδυσης στο γ' τρίμηνο του 2022.

Η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε πως κινείται για τον περιορισμό των στοκ προϊόντων της, υποστηρίζοντας πως θα επανέλθει στα επίπεδα που ήταν το 2021 στο τέλος του οικονομικού έτους του 2022.

Απώλειες σημειώνει η μετοχή της JD.com αφότου τα έσοδα του κινεζικού κολοσσού των διαδικτυακών πωλήσεων διαμορφώθηκαν στα 34,21 δισ. δολάρια (περίπου 243 δισ. γουάν), σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 11,4% σε σχέση με τα έσοδα του γ' τριμήνου του 2021. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα ύψους 34,12 δισ. δολαρίων (242,81 δισ. γουάν).

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 843 εκατ. δολάρια, έναντι καθαρής ζημίας 393 δισ. δολαρίων κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ενώ τα κέρδη/μετοχή ανήλθαν στα 88 σεντς έναντι πρόβλεψης για κέρδη 0,66 δολαρίων/μετοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider