Χρηματιστήριο: Ήπια κέρδη και παραμονή άνω των 980 μονάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Ήπια κέρδη και παραμονή άνω των 980 μονάδων
Η Λεωφόρος Αθηνών κινήθηκε κόντρα στο κλίμα που επικρατεί σε Wall Street και ευρωπαϊκές αγορές. 

Κράτησε τις 980 μονάδες ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών χωρίς ωστόσο να «απειλεί» το «οχυρό» των 1000 μονάδων, καταγράφοντας ήπια άνοδο στη συνεδρίαση της Τρίτης, κόντρα στο κλίμα που επικρατεί σε Wall Street και ευρωπαϊκές αγορές.

Εξάλλου, θετικό «σήμα» ως προς τις προοπτικές που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία στέλνει η Moody's, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη δημοσιονομική εικόνα αλλά και στην πορεία αποκλιμάκωσης του δείκτη δημοσίου χρέους.

Από την άλλη, η Goldman Sachs αναβάθμισε τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών δίνοντας μάλιστα μεγαλύτερα περιθώρια ανοδικής κίνησης για την Τράπεζα Πειραιώς.

Η αμερικανική τράπεζα δίνει σύσταση «buy» για τη μετοχή της Τράπεζα Πειραιώς με τιμή στόχο στα 2,20 ευρώ (από 1 ευρώ προηγουμένως), για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας με τιμή στόχο τα 5,20 ευρώ (από 4,20 ευρώ προηγουμένως), όπως και για τον τίτλο της Alpha Bank με τιμή στόχο τα 1,60 ευρώ (από 1,19 ευρώ προηγουμένως). Αντιθέτως την «ουδέτερη» σύστασή της διατηρεί για τη μετοχή της Eurobank με τιμή στόχο στα 1,40 ευρώ (από 1,04 ευρώ προηγουμένως).

Η εικόνα στα ταμπλό

Στο κλείσιμο της Τρίτης, ο γενικός δείκτης κέρδισε 0,59% στις 987,01 μονάδες με τζίρο στα 89,99 εκατ. ευρώ, με τον Large Cap να ενισχύεται 0,54%, όσο και ο Mid Cap.

Στους κλαδικούς δείκτες, το Πετρέλαιο κέρδισε 2,55% ακολουθούμενο από το Εμπόριο με 2,83% και τις Χρημστοοικονομικές Υπηρεσίες με 1,37%, ενώ απώλειες σημείωσαν τα Ταξίδια με -0,75% και οι Πρώτες Ύλες με -0,31%. Οι τράπεζες κέρδισαν 0,98%.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχώρισαν ο Ελλάκτωρ με κέρδη 4,29%, η Motor Oil με 3,66% και η Τράπεζα Πειραιώς με 2,63% ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Marfin με -2,43%, η Τέρνα Ενεργειακή με -1,82% και η Aegean με -1,58%.

Ανοδικά κινήθηκαν 65 μετοχές, 42 πτωτικά και 47 έμειναν σταθερές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurobank: Πρωτοβουλία για ενίσχυση της απασχόλησης στον Έβρο - Περιοδεία της Διοίκησης στη Θράκη

ELPEN: Στα 260 εκατ. το τριετές αποτύπωμα στο ΑΕΠ του νέου εργοστασίου στην Κερατέα

gazzetta
gazzetta reader insider insider