Wall Street: Ισχυρό ξεκίνημα της εβδομάδας με όλα τα βλέμματα στον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ισχυρό ξεκίνημα της εβδομάδας με όλα τα βλέμματα στον πληθωρισμό
Με ισχυρά κέρδη τερμάτισαν τη Δευτέρα οι δείκτες της Wall Street, εν αναμονή των νέων στοιχείων για τον πληθωρισμό. 

Με σημαντικά κέρδη τερμάτισαν τη Δευτέρα οι δείκτες της Wall Street, εν αναμονή των νέων στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε «άλμα» 376,66 μονάδων ή 1,11% φθάνοντας στις 34.245,93 μονάδες, με τη μετοχή της Microsoft «οδηγό» με κέρδη άνω του 3%.

Ο S&P 500 γνώρισε άνοδο 1,14% και «σκαρφάλωσε» στις 4.137,29 μονάδες, βιώνοντας την καλύτερη ημέρα από τις 7 Φεβρουαρίου.

Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,48% και διαμορφώθηκε στις 11.891,79 μονάδες, σημειώνοντας τις καλύτερες επιδόσεις της τελευταίας εβδομάδας.

Σημειωτέον ότι ο S&P 500 αφήνει πίσω του τη χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων τριών μηνών, όπως και ο Nasdaq, ο οποίος μάλιστα αποχαιρέτησε το σερί κερδών πέντε εβδομάδων.

Η συζήτηση γύρω από τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve συνεχίζει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία ανοδικού ή καθοδικού κλίματος στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς συνεχίζονται τα σήματα υπέρ της συνέχισης της αύξησης των επιτοκίων.

Την ανάγκη για περαιτέρω αυξήσεις υπογράμμισε σήμερα και το μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μισέλ Μπόουμαν.

Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στη Φλόριντα των ΗΠΑ, η ίδια δήλωσε συγκεκριμένα πως «είμαστε μακριά από την επίτευξη της σταθερότητας των τιμών και περιμένω πως θα είναι απαραίτητο να συσφίξουμε περαιτέρω τη νομισματική πολιτική ώστε να μειώσουμε τον πληθωρισμό».

Οι επενδυτές, αυτήν την εβδομάδα, αναμένουν νέα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο που θα έλθουν στη δημοσιότητα την Τρίτη και τα οποία θα δείξουν εάν ο δείκτης τιμών του καταναλωτή (CPI) συνεχίζει να πέφτει.

Ο Jim Reid κορυφαίος αναλυτής στρατηγικής της Deutsche Bank προειδοποεί ότι τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ δεν έχει υποχωρήσει τόσο γρήγορα όσο αναμενόταν προηγουμένως και επομένως θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε ένα sell-off μετοχών και ομολόγων.

Αλλά και ο Mike Wilson της Morgan Stanley κρούει «καμπανάκι», σημειώνοντας ότι η αγορά φαίνεται πως βρίσκεται σε «κατάσταση άρνησης», καθώς προσπαθεί να αποδεχθεί την ιδέα ότι τα επιτόκια της Fed θα παραμείνουν υψηλά για αρκετό διάστημα ακόμη.

«Οι τιμές είναι τόσο αποκομμένες από την πραγματικότητα, όσο ήταν σχεδόν και κατά τη διάρκεια αυτής της bear market» τονίζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που αναμένεται να δημοσιευθούν την Τρίτη μπορεί να αποτελέσουν τον καταλύτη που θα «ξυπνήσει» τους επενδυτές.

«Η αγορά έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι η πολύ καθησυχαστική ιστορία για τον αποπληθωρισμό είναι πιο περίπλοκη από ό,τι θα θέλαμε» σχολίασε εν τω μεταξύ, μιλώντας στο CNBC, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος στην Allianz, Mohamed El-Erian.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται και οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων. Αυτήν την εβδομάδα, η Coca-Cola, η Cisco, η Marriott και η Paramount, είναι μεταξύ των εταιριών που θα δημοσιοποιήσουν τα μεγέθη τους.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Credit Suisse, τα μεγέθη που έχουν ανακοινωθεί είναι χαμηλότερα των εκτιμήσεων, καθιστώντας αυτήν τη χρονιά τη χειρότερη των τελευταίων 24 ετών, σε ό,τι αφορά το σκέλος των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Ισχυρά κέρδη για το ξεκίνημα της εβδομάδας με τα επιτόκια στο «μικροσκόπιο»

Σε νέα υψηλά 8,5 ετών το Χρηματιστήριο - «Πάτησε» και τις 1.090 μονάδες

Ανόδου συνέχεια για το πετρέλαιο - Σε υψηλά δύο εβδομάδων το αμερικανικό αργό

gazzetta
gazzetta reader insider insider