Ανόδου συνέχεια για το πετρέλαιο - Σε υψηλά δύο εβδομάδων το αμερικανικό αργό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανόδου συνέχεια για το πετρέλαιο - Σε υψηλά δύο εβδομάδων το αμερικανικό αργό
Στα υψηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων εβδομάδων «σκαρφάλωσε» η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου.

Στα υψηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων εβδομάδων «σκαρφάλωσε» η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παραδόσεως Μαρτίου, ενισχύθηκε κατά 1% στα 80,53 δολάρια το βαρέλι, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 27 Ιανουαρίου.

Εν τω μεταξύ, το Brent παραδόσεως Απριλίου στο ICE Futures Europe σημείωσε κέρδη 0,5%, φθάνοντας στα 86,86 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν σε θετική τροχιά, στον απόηχο των ρωσικών σχεδίων για μείωση της παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως τον Μάρτιο, τα οποία έγιναν γνωστά την προηγούμενη εβδομάδα.

Την περασμένη Παρασκευή, οι τιμές γνώρισαν «άλμα», ενώ και σε εβδομαδιαία βάση απέκτησαν θετικό πρόσημο, λαμβάνοντας ώθηση από την αισιοδοξία για αύξηση της ζήτησης από την Κίνα.

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα έλθουν αύριο στη δημοσιότητα, καθώς την προσοχή συνεχίζει να κεντρίζει η Fed, εν μέσω των πολλαπλών μηνυμάτων που αποστέλλονται σχετικά με την ανάγκη για νέες αυξήσεις των επιτοκίων.

Την ανάγκη για περαιτέρω αυξήσεις υπογράμμισε σήμερα και το μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μισέλ Μπόουμαν.

Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στη Φλόριντα των ΗΠΑ, η ίδια δήλωσε συγκεκριμένα πως «είμαστε μακριά από την επίτευξη της σταθερότητας των τιμών και περιμένω πως θα είναι απαραίτητο να συσφίξουμε περαιτέρω τη νομισματική πολιτική ώστε να μειώσουμε τον πληθωρισμό».

Καταγράφονται «ήπιες συναλλαγές σε όλες τις αγορές εν αναμονή των στοιχείων για τον CPI» δήλωσε στο MarketWatch ο Tariq Zahir, managing member στη Tyche Capital Advisors.

«Καθώς φαίνεται ότι επίκειται πιθανή μεγάλη επίθεση στην Ουκρανία, δεν είναι έκπληξη που βλέπουμε το πετρέλαιο να αρχίζει να αποκτά κάποια δύναμη» παρατήρησε ακόμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες απώλειες για τον χρυσό - Σε χαμηλά 5 εβδομάδων

Πετρέλαιο: Γιατί αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα νέο ράλι

Χαλκός: Αναμένεται ιστορική αλλαγή στις τιμές του όσο οδεύουμε προς την καθαρή ενέργεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider