Σε χαμηλό 5 εβδομάδων ο χρυσός, υπό τον φόβο των επιτοκίων της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό 5 εβδομάδων ο χρυσός, υπό τον φόβο των επιτοκίων της Fed
Παραδοσιακά, τα πολύτιμα μέταλλα αντιδρούν αρνητικά στο ενδεχόμενο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ. 

Μεγάλη πτώση κατέγραψαν για την Τετάρτη τα συμβόλαια του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να πέφτει σε χαμηλό άνω των 5 εβδομάδων μετά από τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα.

Η ισχυρότατη και πάνω από τις εκτιμήσεις αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο έδειξε πως οι καταναλωτικές δαπάνες δεν επηρεάζονται από τον υψηλό πληθωρισμό και την αβεβαιότητα για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Τα μάκρο προκαλούν νέες ανησυχίες για τη σφιχτή νομισματική πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed), που μπορεί να «διαβάσει» τα στοιχεία ως σημάδι για το ότι μπορεί να συνεχίσει τις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της ώστε να «κρυώσει» τις καταναλωτικές δαπάνες. Παραδοσιακά, τα πολύτιμα μέταλλα αντιδρούν αρνητικά στο ενδεχόμενο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου, παράδοσης Απριλίου, υποχώρησαν 1,1% ή 20,10 δολάρια στα 1.845,30 δολάρια ανά ουγγιά. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 5 Ιανουαρίου.

Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου έχασε 30 σεντς ή 1,4% στα 21.572 δολάρια η ουγγιά.

Το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε 21,70 δολάρια ή 1,5% στα 1.444,50 η ουγγιά ενώ η πλατίνα παράδοσης Απριλίου διολίσθησε 21,40 δολάρια ή 2,3% στα 917,80 η ουγγιά.

Ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου έχασε 6 σεντς ή 1,6% στα 4.010 δολάρια η λίβρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε νευραλγικές θέσεις στον Λευκό Οίκο η Μπρέιναρντ της Fed και ο Μπερνστάιν - «Δίπλα» στον Μπάιντεν

gazzetta
gazzetta reader insider insider