«Πέπλο» ανησυχίας για τον πληθωρισμό πάνω από τις ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πέπλο» ανησυχίας για τον πληθωρισμό πάνω από τις ευρωαγορές
Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στη δημοσιοποίηση των πρώτων στοιχείων για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης τον Φεβρουάριο.

(upd 13:37) Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στη δημοσιοποίηση των πρώτων στοιχείων για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης τον Φεβρουάριο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,61% στις 454,91 μονάδες, με αρνητικούς όλους τους κλάδους πλην του ενεργειακού. Στο -0,16% κινείται ο EuroStoxx 50.

Τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας έδωσαν τροφή για προβληματισμό καθώς έδειξαν αιφνιδιαστική αύξηση των τιμών σε Γαλλία και Ισπανία. Τα προσωρινά στοιχεία για τον πληθωρισμό της Γερμανίας, έδειξαν ότι ο εναρμονισμένος δείκτης διαμορφώθηκε στο 9,3% τον Φεβρουάριο, δηλαδή αυξήθηκε από το 9,2% του Ιανουαρίου.

Η Fitch εκτίμησε σήμερα ότι οι οικονομίες της Γερμανίας και της Ιταλίας θα διολισθήσουν σε ύφεση έως τα τέλη του τρέχοντος έτους, καθώς δίνουν μάχη για τη συγκράτηση του πληθωρισμού, αν και η Ευρωζώνη συνολικά αναμένεται να την αποφύγει. Ενδεικτικές είναι και οι συστάσεις του Ignazio Visco, μέλους του δ.σ. της ΕΚΤ, ο οποίος τόνισε πως οι αυξήσεις επιτοκίων δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σταματήσουν.

Στα επιμέρους ταμπλό, ο γερμανικός DAX χάνει 0,95% στις 15.148 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί 0,87% στις 7.171 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 κινείται στο -0,34% και τις 7.888 μονάδες. Στην Ιταλία ο FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,74% στις 27.112 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,64% στις 9.263 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ένας χρόνος Ουκρανίας Vs Ρωσίας: Πού είναι οι αγορές έναν χρόνο μετά;

gazzetta
gazzetta reader insider insider