Ήπιες κινήσεις στην Wall Street πριν από τον πληθωρισμό και τα εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπιες κινήσεις στην Wall Street πριν από τον πληθωρισμό και τα εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ
Μικρές διακυμάνσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με την προσοχή στο ύψος των επιτοκίων της Fed.

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφει η Wall Street για την Τρίτη, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις ανακοινώσεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και τις επόμενες κινήσεις για το ύψος των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,16% ή 52,50 μονάδες στις 33.369 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,11% ή 5,19 μονάδες στις 4.114 μονάδες.

Ο Nasdaq ισχυροποιείται 0,01% ή 0,62% στις 12.085 μονάδες.

Τα επιτόκια της Fed και τα εταιρικά αποτελέσματα

Οι αναλυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο περιμένουν τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και ειδικότερα τις αυριανές ανακοινώσεις για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ κατά τον Μάρτιο. Το ενδιαφέρον εστιάζεται επίσης στο κατά πόσο οι αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) έχουν επιβραδύνει την οικονομία, όπως έδειξαν και τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή.

Οι αναλυτές που συμμετέχουν στο FedWatch του CME Group δίνουν 70% πιθανότητες για μια αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά 0,25% τον Μάιο.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Fed στη Νέα Υόρκη, Τζον Γουίλιαμς, τόνισε ότι ο δρόμος που θα ακολουθήσει η τράπεζα σε ό,τι αφορά τη νομισματική της πολιτική θα εξαρτηθεί από τα τελευταία δεδομένα. Ο ίδιος χαρακτήρισε ως ένα «λογικό σημείο εκκίνησης» την προοπτική μιας ακόμα αύξησης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Πέρα από την Fed, η Wall Street αναμένει προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας τις ανακοινώσεις των μεγάλων τραπεζών των ΗΠΑ που ξεκινούν τον «χορό» των εταιρικών αποτελεσμάτων για το α' τρίμηνο του 2023. Η προσοχή θα δοθεί στο κατά πόσο το περιβάλλον των υψηλών επιτοκίων της Fed και η τραπεζική κρίση του Μαρτίου -με την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signatute Bank- έχουν επηρεάσει την κερδοφορία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Σημειώνεται πως το ΔΝΤ προβλέπει πως η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,8% για το σύνολο του 2023, γράφοντας τη βραδύτερη ανάπτυξη από το 1990.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Άνοδο 5% σημειώνει η μετοχή της CarMax, καθώς η εταιρεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ανακοίνωσε αποτελέσματα πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας ανά μετοχή ανήλθαν στα 44 σεντ έναντι εκτίμησης των αναλυτών για κέρδη στα 24 σεντ ανά μετοχή.

Τα έσοδα της CarMax έφτασαν τα 5,72 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 25,6% σε ετήσιο επίπεδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Blackstone: «Εξοπλίζει» με πάνω από 30 δισ. δολάρια ένα νέο fund ακινήτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider