Δυναμική επαναφορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Πάνω από τις 1.090 μονάδες, με ισχυρό τζίρο

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δυναμική επαναφορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Πάνω από τις 1.090 μονάδες, με ισχυρό τζίρο
Με... αέρα από το ΔΝΤ η αρχή της συνεδριακής εβδομάδας στην ελληνική αγορά.

Ισχυρά κέρδη εμφάνισε το Χρηματιστήριο Αθηνών για τη Μεγάλη Τρίτη, στην πρώτη συνεδρίαση μετά από τις αργίες για το Πάσχα των Καθολικών και με την αγορά να σημειώνει μεγάλο τζίρο για τα επίπεδα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Το ΧΑ «πάτησε» στο θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών ταμπλό και καθώς η αγορά ετοιμάζεται για τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου, προσπαθώντας να ερμηνεύσει το πολιτικό σκηνικό που θα προκύψει από την κάλπη.

Σημειώνεται πως το ΔΝΤ βελτίωσε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για την ταχύτητα με την οποία θα μειωθεί η ανεργία. Εκτιμά, ωστόσο, ότι ο πληθωρισμός θα αποκλιμακωθεί με ελαφρώς βραδύτερο ρυθμό από ό,τι υπολογιζόταν αλλά και ότι οι τριγμοί στο εξωτερικό ισοζύγιο θα είναι ισχυρότεροι.

Όπως ανέφερε το insider.gr, οι αγορές μετοχών βρίσκονται σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σταυροδρόμι, αναζητώντας ένα πιο ξεκάθαρο δείγμα σχετικά με το ποια κατεύθυνση θα λάβουν, υπό το πρίσμα ενός σταθερού πλαισίου αλληλοσυνδεόμενων κινδύνων που διαχέονται ευρέως στο σύστημα.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κέρδισε 1,75% στις 1.092 μονάδες και ο τζίρος κινήθηκε στα 106 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, ο ΓΔ έγραψε υψηλό στις 1.093 μονάδες και χαμηλό στις 1.080 μονάδες.

Ο Large Cap ενισχύθηκε 1,7% στις 2.643 μονάδες, ο Mid Cap κέρδισε 1,8% στις 1.604 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών ανέβηκε 1,7% στις 794 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, ο ΟΤΕ έγραψε άνοδο 3,4% και η Εθνική Τράπεζα ισχυροποιήθηκε 2,2%.

Υπενθυμίζεται πως οι μεγάλες τράπεζες γνωστοποίησαν τις λεπτομέρειες για το «πάγωμα» των κυμαινόμενων επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα Στουρνάρα στην επόμενη κυβέρνηση για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider