Στην τραπεζική... αναμπουμπούλα «χαίρεται» ο χρυσός - Κέρδη 1,6% την Τρίτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην τραπεζική... αναμπουμπούλα «χαίρεται» ο χρυσός - Κέρδη 1,6% την Τρίτη
Εν αναμονή των αποφάσεων για τη νομισματική πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Σημαντική άνοδο κατέγραψε ο χρυσός για την Τρίτη, με το πολύτιμο μέταλλο να ωφελείται από την νέα αναταραχή στον κλάδο των τραπεζών και να βρίσκεται εν αναμονή των αποφάσεων για τη νομισματική πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Στον απόηχο της εξαγοράς της First Republic Bank από την JP Morgan, οι πιέσεις στις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ επέφεραν απώλειες στις μετοχές, ωθώντας τους επενδυτές σε τοποθετήσεις σε «ασφαλέστερες» επιλογές, όπως αυτή του χρυσού.

Η αγορά των μετάλλων περιμένει τις αποφάσεις από την νομισματική επιτροπή της Fed (FOMC) την Τετάρτη, που εκτιμάται πως θα αυξήσει τα βασικά επιτόκια της κατά 25 μονάδες βάσης. Στο επίκεντρο θα τεθούν «σημάδια» για τις επόμενες κινήσεις στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής της Fed και το κατά πόσο η τράπεζα θα ενισχύσει τις πιθανότητες για μια ύφεση στην αμερικανική οικονομία, ενδεχόμενο που θα μπορούσε να δώσει περαιτέρω ενίσχυση στον χρυσό.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Ιουνίου, ενισχύθηκαν 1,6% ή 31,1 δολάρια στα 2.023,30 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Κατρακύλα» στις ευρωαγορές με την προσοχή στις τράπεζες - Σε χαμηλό ενός μήνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider