Wall Street: «Τρομάζει» λόγω του πληθωρισμού και του χρέους των ΗΠΑ

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Τρομάζει» λόγω του πληθωρισμού και του χρέους των ΗΠΑ
Οι αναλυτές περιμένουν να δουν το κατά πόσο οι αυξήσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας (Fed) έχουν «κρυώσει» την οικονομία.

Απώλειες καταγράφει η Wall Street την Τρίτη, εν μέσω των ανησυχιών για τα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και ενόψει των διαπραγματεύσεων για το αμερικανικό ομοσπονδιακό χρέος.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί 0,17% ή 56,34 μονάδες στις 33.562 μονάδες.

Ο S&P 500 πέφτει 0,46% ή 19,06 μονάδες στις 4.119 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 0,49% ή 59,93 μονάδες στις 12.197 μονάδες.

Ο πληθωρισμός και η Fed

Στο επίκεντρο της προσοχής για τους επενδυτές βρίσκονται τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ κατά τον Απρίλιο, με τις σχετικές ανακοινώσεις από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας να γίνονται την Τετάρτη.

Οι αναλυτές περιμένουν να δουν το κατά πόσο οι αυξήσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας (Fed) έχουν «κρυώσει» την οικονομία. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ο διοικητής της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε πως η χάραξη της νομισματικής πολιτικής της Fed θα κρίνεται από την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με το FedWatch του CME Group, οι επενδυτές δίνουν 88% πιθανότητες για διατήρηση των επιτοκίων της τράπεζας στο τρέχον επίπεδο (5% με 5,25%), ενόψει της ερχόμενης συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) τον Ιούνιο.

Για το χρέος

Εξάλλου, η προσοχή βρίσκεται και στις επαφές για το «ταβάνι» χρέους των ΗΠΑ, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, να συναντάται με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν ΜακΚάρθι, αργότερα μέσα στη μέρα.

Οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο αδυναμίας αποπληρωμής του ομοσπονδιακού χρέους σωρεύονται στην Ουάσινγκτον, εάν το Κογκρέσο δεν βρει μια λύση στο αδιέξοδο που επικρατεί για το ζήτημα μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider