Εβδομάδα απωλειών για τον χρυσό, αλλά κρατώντας τα 2.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εβδομάδα απωλειών για τον χρυσό, αλλά κρατώντας τα 2.000 δολάρια
Η τιμή του χρυσού διαμορφώθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ κατέγραψε απώλειες και σε εβδομαδιαίο επίπεδο.

Η τιμή του χρυσού διαμορφώθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ κατέγραψε απώλειες και σε εβδομαδιαίο επίπεδο.

Η τιμή του χρυσού συμβολαίου παραδόσεως Ιουνίου έχασε 70 σεντς, φθάνοντας στα 2.019,80 δολάρια η ουγγιά, ενώ σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε πτώση 0,3%.

Εν τω μεταξύ, η τιμή του ασημιού παραδόσεως Ιουλίου υποχώρησε κατά 0,7% στα 24,245 δολ. η ουγγιά, χάνοντας 6% στην εβδομάδα.

Το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου διαμορφώθηκε 1,4% χαμηλότερα στα 1.532 δολ. η ουγγιά, ενώ η πλατίνα κατέγραψε απώλειες 1,5% στα 1.088,70 δολ. η ουγγιά.

Ο χαλκός παραδόσεως Ιουλίου κέρδισε 0,7%, φθάνοντας στα 3,7365 δολ. ανά λίβρα.

«Η κίνηση της τιμής του χρυσού φαίνεται να βασίζεται σε τεχνικά επίπεδα και όχι σε απτή αλλαγή του κλίματος» δήλωσε ο Jameel Ahmad, επικεφαλής αναλυτής στο CompareBroker.io. «Εφόσον ο χρυσός μπορεί να υπερασπιστεί με επιτυχία τα 2.000 δολάρια, που ήταν μόλις πριν από εβδομάδες ένα κρίσιμο ανώτατο όριο αντίστασης, οι προοπτικές για το πολύτιμο μέταλλο παραμένουν αισιόδοξες» παρατήρησε.

Τα «βλέμματα» των επενδυτών μένουν στραμμένα στις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους, εν μέσω των ανησυχιών για μία πιθανή ύφεση στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Μάιο, εν μέσω ανησυχιών για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Τέλος, στα της Fed, εξασθενούν οι ελπίδες για ενδεόμενη παύση, καθώς η Μισέλ Μπόουμαν προειδοποίησε σήμερα ότι ενδέχεται να χρειαστούν νέες αυξήσεις επιτοκίων, εάν «ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα και η αγορά εργασίας ''σφιχτή''».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες απώλειες για το Bitcoin - Σε χαμηλό 2 μηνών

Κίνδυνος κατάρρευσης της τουρκικής λίρας με επανεκλογή Ερντογάν - Μπροστά στο «απόλυτο χάος» οι αγορές

BofA: Τι μπορεί να χαλάσει το τεχνολογικό πάρτι στην Wall Street

gazzetta
gazzetta reader insider insider