Πτώση για το πετρέλαιο την Τρίτη, με την προσοχή στη ζήτηση της Κίνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση για το πετρέλαιο την Τρίτη, με την προσοχή στη ζήτηση της Κίνας
Η ετήσια παραγωγή των διυλιστηρίων της Κίνας για τον Απρίλιο αυξήθηκε κατά 18,9% για τον Απρίλιο, σημειώνοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο στα χρονικά.

Αρνητικά πρόσημα εμφάνισαν για την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, με τα στοιχεία για την παραγωγή του «μαύρου χρυσού» να επηρεάζουν προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τη ζήτηση του εμπορεύματος.

Η ετήσια παραγωγή των διυλιστηρίων της Κίνας για τον Απρίλιο αυξήθηκε κατά 18,9% για τον Απρίλιο, σημειώνοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο στα χρονικά, σύμφωνα με το Reuters.

Εξάλλου, οι ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου έφθασαν τον Απρίλιο στο υψηλότερο επίπεδό τους από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία παρά τις βαριές δυτικές κυρώσεις, καθώς ανήλθαν σε 15 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ, IEA).

Ο διεθνής οργανισμός, που έχει την έδρα του στο Παρίσι, αναφέρει στη μηνιαία έκθεσή του πως οι ρωσικές εξαγωγές έφθασαν τον περασμένο μήνα τα 8,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, καθώς η χώρα δεν πραγματοποίησε την απειλή της να μειώσει την παραγωγή της κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Ιουνίου, έπεσαν 0,4% ή 25 σεντ στα 70.86 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Ιουλίου, έπεσαν 0,6% ή 45 σεντ στα 74.78 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Προσέλκυσε πάνω από 13,4 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου στον πρώτο διεθνή διαγωνισμό για κοινές αγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider