Πετρέλαιο: «Άλμα» λόγω αισιοδοξίας για το αμερικανικό χρέος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: «Άλμα» λόγω αισιοδοξίας για το αμερικανικό χρέος
«Kαλμάρησαν» οιανησυχίες για την οικονομία και για την ζήτηση ενέργειας.

Με «άλμα» ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι τιμές στα συμβόλαια του πετρελαίου την Τετάρτη, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έδειξε σημάδια ελπίδας για την επίτευξη διακομματικής συμφωνίας για το όριο του δημοσίου χρέους της χώρας, «καλμάροντας» τις ανησυχίες για την οικονομία και για την ζήτηση ενέργειας.

Οι επενδυτές είναι «αυξανόμενα αισιόδοξοι πως θα υπάρξει μία απόφαση στις συνομιλίες για το αμερικανικό χρέος, ενώ οι προβλέψεις για μια πιο ‘σφιχτή’ αγορά πετρελαίου στο δεύτερο μισό του έτους επίσης βοηθούν στο να παραμείνουν ικανοποιημένοι οι ‘ταύροι’», δήλωσε στο Marketwatch o Fawad Razaqzada, αναλυτής αγοράς στη StoneX.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε αισιόδοξος σήμερα ότι θα καταλήξει σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό με τους εκπροσώπους των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο και ότι δεν πρόκειται να κηρύξει στάση πληρωμών η χώρα.

Σε δηλώσεις που έκανε πριν αναχωρήσει για την Ιαπωνία, όπου θα διεξαχθεί η σύνοδος κορυφής της G7, ο Μπάιντεν είπε ότι οι διαπραγματευτές θα συναντηθούν ξανά σήμερα Τετάρτη και ο ίδιος θα είναι σε στενή επαφή μαζί τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Το αμερικάνικο αργό πετρέλαιο παράδοσης Ιουνίου κέρδισε 1,97 δολάρια ή 2,8% κλείνοντας στα 72,83 δολάρια το βαρέλι.

Το brent παράδοσης Ιουνίου κέρδισε 2,05 δολάρια ή 2,7% στα 76,96 δολάρια. Brent και WTI σημείωσαν τα υψηλότερα κλεισίματα συμβολαίου από τις 9 Μαΐου.

Η βενζίνη παράδοσης Ιουνίου ενισχύθηκε 3,6% στα 2,57 δολάρια το γαλόνι, ενώ ο πετρέλαιο κίνησης κέρδισε 2,5% στα 2,42 δολάρια το γαλόνι.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Ιουνίου έχασε 0,5% στα 2,37 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: «Βουτιά» σε χαμηλό επτά εβδομάδων

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν κατά 5 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα πετρελαίου

ΗΠΑ: Αισιόδοξος ο Μπάιντεν ότι θα αποφευχθεί η στάση πληρωμών - Συνέντευξη Τύπου την Κυριακή

gazzetta
gazzetta reader insider insider